AcasăNewsDan Diaconescu cere anularea unei parti din datoria Oltchim

Dan Diaconescu cere anularea unei parti din datoria Oltchim

(foto: realitatea.net)

Dan Diaconescu cere Tribunalului Valcea sa anuleze o hotarare a AGA de la Oltchim referitoare la anumite creante ale AVAS contin dobanzi de aproape 130 milioane de euro.

(foto: realitatea.net)

Castigatorul licitatii de privatizare a Oltchim, Dan Diaconescu, doreste ca o datorie a combinatului catre AVAS, in valoare de aproximativ 130 milioane de euro, sa fie anulata, motiv pentru care a introdus, in 13 septembrie, o actiune la Tribunalul Valcea ce are ca obiect „actiune in anulare a hotararii AGA”.

Primul termen de judecata al dosarului de stergere a creantelor Oltchim, ce reprezinta dobanzi la datoria combinatului fata de AVAS, va avea loc pe data de 18 octombrie.

Prin dosarul depus se contesta propunerea de includere a dobanzilor in datoria catre AVAS, motivul fiind ca hotararea este nelegala, propunerea fiind facuta la mult timp dupa emiterea convocatorului, a declarat avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, citat de rtv.net.

Totodata, conform avocatilor lui Dan Diaconescu, statul are dubla calitate in cazul datoriei Oltchim, respectiv cea de creditor prin AVAS si de debitor si actionar prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, iar includerea dobanzilor in creanta respectiva ar reprezenta incalcarea procedurilor legale.

author avatar
Ionut Zgimbau
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger