AcasăNewsDan Diaconescu, castigator al licitatiei pentru privatizarea Oltchim: Astept sa ma felicite...

Dan Diaconescu, castigator al licitatiei pentru privatizarea Oltchim: Astept sa ma felicite Ponta!

Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat, imediat dupa anuntarea deciziei, ca locurile de munca vor fi pastrate si ca asteapta felicitari de la premierul Ponta.

Dan Diaconescu a facut o scurta declaratie dupa ce a fost anuntat castigator al licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al combinatului din Ramnicu Valcea. „Oltchim a redevenit pamant romanesc. (…) Guvernul nu a gresit deloc in aceasta alegere. Nu doar ca vom pastra locurile de munca, ci vom incerca sa dezvoltam aceasta activitate. (…) Am oferit 45 milioane euro fara nicio conditie si vrem sa convingem autoritatile ca acesti bani sa mearga, desigur sub forma de imprumut, catre fondul de salarii si pentru capitalul de lucru”, a spus presedintele PP-DD.

Diaconescu a adaugat ca asteapta ca premierul sa il sune si sa il felicite, pentru ca ii stie numarul de telefon. „Aceasta a fost prima privatizare televizata in direct in Romania, a fost atat de transparenta, incat a fost foarte curata. Va anunt ca nu am dat niciun fel de spaga, nici domnului Vulpescu, nici domnului Ponta, si cu toate acestea mi-au dat combinatul. Electoratul USL-ului va fi multumit de aceasta tranzactie. Domnul Ponta stie numarul meu de mobil, astept sa ma felicite dintr-un moment in altul”, a declarat Diaconescu, dupa aflarea rezultatului.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de la Oltchim, 54, 8 % din capitalul social al SC Oltchim SA, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret anuntat de ofertanti pentru titlurile detinute de stat la combinatul din Ramnicu Valcea. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a organizat, vineri, o licitatie pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni. La licitatie au depus oferte, pe langa Dan Diaconescu, Aisa Invest si Chimcomplex, dar si firma germana PCC.

319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger