AcasăNewsDan Diaconescu, acuzat de santaj. Procurorii cer noua ani de inchisoare

Dan Diaconescu, acuzat de santaj. Procurorii cer noua ani de inchisoare

Dan Diaconescu spera sa-i execute financiar pe parlamentarii care au parasit PPDD

Procurorii anticoruptie il acuza pe Dan Diaconescu de santaj si considera ca acesta ar trebui sa stea noua ani dupa gratii.

Procurorul DNA le-a cerut judecatorilor de la Judecatoria Sectorului 1 sa il condamne pe Dan Diaconescu pentru doua infractiuni de santaj, si pentru fiecare sa ispaseasca noua ani de inchisoare.

Se pare ca printre motivele invocate de procurori ar fi atitudinea nesincera a lui Diaconescu pe tot parcursul anchetei. Potrivit Romania TV, procurorul DNA l-a acuzat pe acesta ca a mintit in permanenta, atat in fata procurorilor, cat si in fata judecatorilor. In plus, patronul OTV mai este acuzat ca a criticat atat ancheta facuta de procurori, cat si modul in care s-a derulat acest proces si ca in permanenta a incercat sa traga de timp.

In schimb, Diaconescu a declarat vineri, inainte de inceperea dezbaterilor din instanta, ca a venit cu probele care i-ar dovedi nevinovatia. „Dupa cum stiti, increderea mea in sistemul de justitie din Romania este zero. Sa speram ca vom intalni un judecator diferit de sistemul care astazi actioneaza in Romania. Daca pierd acest proces de astazi, viitorul presedinte va fi Ponta – culmea, primul presedinte fara terminatia ‘escu’. Daca voi fi achitat, inseamna ca eu voi fi presedinte”, a declarat el conform sursei citate.

Procurorii ancheteaza posibile fapte de santaj atat asupra fostului primar al localitatii Zarand, Ion Mot, cat si a omului de afaceri, Petre Tirdea. In luna iulie 2013, Ion Mot a fost trimit in judecata, in stare de arest preventiv, fiind acuzat de mita si de spalare de bani.

In perioada aprilie – iulie 2013, Ion Mot, ca primar al localitatii Zarand, a acceptat promisiunea de a  primi 40.000 euro, cu titlu de mita, potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Cea de-a doua persoana pe care Dan Diaconescu ar fi santajat-o, Petre Tirdea, a murit in aceasta toamna. In 2010, procurorii anticoruptie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Tirdea, care in anul 2005 l-a denuntat pe patronul OTV in legatura cu fapte similare celor pentru care a mai fost acuzat in cazul primarului comunei Zarani, Ion Mot, respectiv santaj.

Dian Diaconescu sustine ca este nevinovat.

author avatar
Andra Nesu
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger