AcasăNewsDan Diaconescu a castigat licitatia pentru Oltchim si e noul actionar majoritar

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru Oltchim si e noul actionar majoritar

Dan Diaconescu a castigat Oltchim

Dan Diaconescu este noul actionar majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea. Presedintele PP-DD a castigat licitatia de vineri, pentru preluarea a 54, 8 % din capitalul social al SC Oltchim SA.

Dan Diaconescu a castigat Oltchim

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de la Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret anuntat de ofertanti pentru titlurile detinute de stat la combinatul din Ramnicu Valcea. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a organizat, vineri, o licitatie pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni. La licitatie au depus oferte, pe langa Dan Diaconescu, Aisa Invest si Chimcomplex, dar si firma germana PCC.

Concluziile analizei comisiei in cazul Oltchim, prezentate de Remus Vulpescu, presedintele OPSPI:

  • Ofertantul PCC a depus numai oferta de cumparare in bloc, nu si-a manifestat interesul de a cumpara individual unul din cele trei active.
  • Comisia a analizat varianta de vanzare in bloc si varianta de vazare individuala
  • Interesul statului este sa vanda aceste active individual
  • In ordinea sumelor, s-au stabilit si punctaje: Diaconescu – 100 de puncte, in schimbul pachetului de actiuni a oferit pretul cel mai mare, 9, 26 Chimcomplex si 14, 7- Aisa Invest
  • asupra creantei AVAS nu s-au inregistrat oferte de achizitionare, prin urmare creanta nu se vinde
  • cu privire la creanta Electrica a fost formulata o singura oferta de cumparare, de catre Chimcomplex Borzesti, iar aceasta are posibilitatea sa-si mareasca o singura data oferta de cumparare. Ramane aceeasi oferta. Pretul minim pentru care Electrica SA ar fi fost dispusa sa-si vanda creanta este mai mare decat pretul oferit de Chimcomplex Borzesti, prin urmare creanta nu se vinde in acest moment.
  • pachetul de actiuni reprezentand 54, 8 % din capitalul social al SC Oltchim SA, unde, conform punctajelor anuntate, se retine ca punctajul maxim a fost cel al lui Dan Diaconescu, care a oferit 203.149.054,08 lei. Comisia de licitatie constanta ca, din punctul de vedere al sumei oferite, nu se va proceda la licitatia cu strigare pentru vanzarea pachetului de actiuni. S-a analizat oferta facuta de Diaconescu, pentru a se verifica orice elemente ce ar putea atrage un caracter ambiguu asupra acestei oferte de cumparare (a pachetului majoritar la Oltchim-n.r)
  • Ofertantul Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecatar al licitatiei pentru actiunile detinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la SC Oltchim SA. Va felicitam si ne bazam pe veridicitatea ofertei dumneavoastra. (…) Va asteptam luni pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare. Sa fie intr-un ceas bun!

Asadar, Dan Diaconescu a fost anuntat „adjudecatar”, respectiv castigator al licitatiei pentru actiunile scoase la vanzare de stat in cazul combinatului din Ramnicu Valcea. Presedintele PP-DD este noul actionar majoritar la Oltchim.

396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger