AcasăNewsDan Barna, declarație halucinantă despre situația de la Spitalul Foișor: „Supărarea celor...

Dan Barna, declarație halucinantă despre situația de la Spitalul Foișor: „Supărarea celor mutați, un cost acceptabil”

Dan BarnaDan Barna, declarație halucinantă despre situația de la Spitalul Foișor: „Supărarea celor mutați, un cost acceptabil”

Vicepremierul Dan Barna susține că evacuarea Spitalului Foişor, care va deveni spital COVID, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Acesta a precizat că situația a adus un disconfort semnificativ pentru pacienţii spitalului care sunt mutați sau externați și susține că îi pare rău pentru suferinţa şi momentele dificile prin care trec si le este recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac în aceste ore „contribuie la acest efort de război comun”.

„Suntem într- un război. Inamicul se numeşte Covid – 19 si nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă. Într- un astfel de război în care fiecare minut poate să însemne o viaţă salvată, trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura si mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale. Da, evacuarea spitalului Foişor in aceste ore de seară şi noapte, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienţii spitalului care sunt mutati sau externati intempestiv. A adus şi multă emotie pentru familiile lor. Imi pare rău de suferinţa şi momentele dificile prin care trec si le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac in aceste ore contribuie la acest efort de război comun la care fiecare ar trebui să avem înţelepciunea să o facem prin mesaje şi comportament echilibrat”, a scris Barna pe Facebook.

În opinia sa, într-un astfel de război, nimic nu este plăcut sau comod şi nici nu are cum să fie. „Da, nu am avut până acuma de unde să învăţăm buna practică a evacuării de spitale dar efortul şi sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învăţat, înseamnă nişte şanse în plus la viaţă pentru acei semeni ai noştri care au nevoie disperată în fiecare minut de mai mult oxigen in plămâni. Pentru fiecare inimă care va continua să bată si plămân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foişor, supărarea justificată a celor mutaţi in această seară devine un cost acceptabil”, conchide liderul USR.

Marcel Ciolacu, revoltat după imaginile de la Spitalul Foișor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată profund revoltat de modul în care sunt evacuați pacienții de la Spitalul Foișor din Capitală. El le-a transmis guvernanților că evacuarea spitalelor noaptea reprezintă acte criminale. Ciolacu îi cere președintelui Klaus Iohannis să îi dea afară pe „incompetenți”, spunând, despre evacuarea Spitalului „Foișor”, de vineri noaptea, că „este criminal”.

„Este criminal ceea ce faceți! Și ar trebui să înfundați pușcăriile, nu să ieșiți la televizor să explicați inexplicabilul! Ați mințit atât de mult pentru a vă ascunde prostia, hoțiile și nepăsarea până ați ajuns să scoateți oamenii, noaptea, din spitale! Pentru că luni de zile nu ați făcut nimic! Doar v-ați încurcat în propriile minciuni! Iohannis, dă-ți afară incompetenții! Numește pe cineva capabil să salveze viețile românilor, nu să îngroape cât mai mulți români!”, a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: „Dictatură!”

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a transmis un mesaj acid către cei responsabili pentru scandalul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor. „În ce tarā din lume sunt scosi bolnavii operati din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimisi cu masina familiei acasā sau plimbati la alte spitale? Au trecut 15 ore si nicio demisie! Dictaturā!”, a scris senatoarea pe pagina sa de Facebook.

Prim-vicepreşedintele PSD a afirmat despre evacuare că „imaginile par dintr-o ţară din lumea a 3-a, dintr-un stat bananier, însă din păcate sunt din Capitala României!” şi cere demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

author avatar
Andreea Vlad