AcasăNewsDan Adamescu, incatusat de DNA

Dan Adamescu, incatusat de DNA

Miliardarul Dan Grigore Adamescu a fost retinut, ieri, de procurorii DNA pentru doua fapte de dare de mita in scandalul judecatorilor corupti de la Tribunalul Bucuresti. Unul dintre cei mai bogati romani a fost ridicat de mascati si adus in fata procurorilor cu deja celebra duba sau “limuzina de lux” a DNA, avand in vedere ce nume grele sunt transportate zi de zi.

"Sunt nevinovat. (...) Dar nu i-am mituit (n.r pe judecatori)", a afirmat miliardarul Adamescu, inainte de a fi dus in arestul Politiei Capitalei

Incepand de ieri, de la 13.30, omul de afaceri Dan Grigore Adamescu se afla sub efectul ordonantei de retinere dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva acestuia pentru savarsirea in concurs a doua infractiuni de dare de mita.  Adamescu a fot ridicat de mascati din trafic, din zona Aviatorilor, si dus la DNA cu duba, pe numele sau existand un mandat de aducere.

Mita prin intermediul avocatului sinucigas

„Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila, pentru ca, in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era inculpatul Adamescu Grigore Dan”, a precizat DNA. De asemenea, anchetatorii au facut lumina si in cazul avocatului afaceristului, George Dumitru, care s-a aruncat in fata metroului imediat dupa ce a fost audiat in dosarul judecatorilor corupti. „Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu Grigore Dan a stabilit ca avocatul  sa emita o factura pentru «servicii juridice». Ulterior, avocatul a transferat suma din contul cabinetului sau de avocatura in contul personal si in aceeasi zi banii au fost ajuns in contul sotiei intermediarului (persoana fizica) cu titlu de acordare imprumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul sotiei, suma de bani”, potrivit DNA. Procurorii mai arata ca intermediarul, practician in insolventa, a remis suma de 15.000 de euro judecatorului Ion Stanciu, imediat dupa deschiderea procedurii insolventei SC Baumeister SA, coordonata de Dan Adamescu, respectiv in luna decembrie 2013. In acelasi context, sustin procurorii, intermediarul a remis suma de 5.000 de euro judecatoarei Elena Roventa, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile, respectiv in sensul respingerii contestatiilor celorlalti creditori, solutia avand ca efect imediat si desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”. Dan Adamescu urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Retineri pe banda rulanta la DNA

Pe langa retinerea lui Dan Adamescu, procurorii DNA au avut o zi mai mult decat ocupata. S-a muncit la foc continuu atat la Bucuresti, cat si in teritoriu,  iar incatusarile au fost pe banda rulanta.

Inspectorul sef teritorial Trafic Rutier – santaj si luare de mita

Procurorii DNA Cluj au dispus retinerea lui Rares Pop, inspector sef teritorial de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR) si consilier judetean PNL Cluj. In acelasi dosar a fost retinut si Claudiu Crisan, inspector coordonator al Biroului judetean Cluj al ISCTR, urmand ca acestia sa fie prezentati Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva. Rares Pop este acuzat de santaj, luare de mita, abuz in serviciu comis in forma continuata cu obtinere de foloase necuvenite, desfasurarea de activitati ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Directorul Direciei Infrastructura din Primaria Bucuresti, opt infractiuni

Madalin Dumitru, director la Directia generala infrastructura si servicii publice din cadrul Primariei Capitalei, a fost retinut de DNA pentru opt infractiuni, urmand a fi prezentat astaziTribunalului Bucuresti pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 30 de zile. Dumitru este acuzat de fals in declaratii (3 acte materiale), efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, in forma continuata, luare de mita, abuz in serviciu si 3 infractiuni de trafic de influenta.

Vicepresedintele ANRE Claudiu Dumbraveanu, dosar de coruptie

Vicepresedintele ANRE Claudiu Sorin Dumbraveanu a fost retinut, alaturi de alte doua persoane, intr-un dosar in care procurorii DNA fac cercetari pentru fapte de coruptie. Anchetatorii i-au retinut, in acest dosar, pe vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei Claudiu Sorin Dumbraveanu, un angajat al companiei Enel si un angajat al unei firme. Cei trei urmeaza sa fie dusi la instanta, cu propunerea de arestare preventiva. Potrivit DNA, vicepresedintele ANRE ar fi intervenit la nivelul Enel si ar fi solicitat atribuirea unui contract catre o societate comerciala, iar ulterior ar fi purtat discutii si la nivelul respectivei firme.

author avatar
Nicole Ionescu
1.951 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger