AcasăNewsDamian Crâșmaru s-a stins la un an de la moartea soției, actrița...

Damian Crâșmaru s-a stins la un an de la moartea soției, actrița Carmen Stănescu

Apropiații celor doi artiști, precum și familia Teatrului Național din Capitală suferă o noua și grea pierdere.

După o viață petrecută alături de femeia iubită, de care s-a despărțit fără voie anul trecut, în aprilie, actorul Damian Crâșmaru a părăsit, la rândul său, marea scenă a vieții. Avea 88 de ani.

Greaua veste dată marelui public a venit joi, în jurul prânzului, dinspre Teatrul Național din București. Colegii au fost cei care au anunțat, „cu adâncă durere”, despărțirea de artistul elogiat într-un mesaj aparte. „Un actor cu o forță deosebită, cu o prezență impunătoare și cu un talent șlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică și Ion Finteșteanu, Damian Crâșmaru a debutat pe prima scenă a țării în 1953 și de atunci a rămas profund legat de ea. Alături de Doamna sa, marea actriță Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărțit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile. Va rămâne în sufletele și inimile noastre cu numeroase roluri remarcabile, cu vocea sa inconfundabilă și cu noblețea și discreția sa. Dumnezeu să îl aibă în pază!”, transmite echipa TNB.

Cei doi îndrăgiți oameni de teatru au fost împreună până cand moartea i-a despărțit

De-a lungul carierei de peste șase decenii în lumea teatrului, Crâșmaru a jucat în piese precum „Tartuffe” de J.B.P. Molière, „Othello”, „Furtuna” și „Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare, „Maşina de scris” de Jean Cocteau, „Maria Stuart” de Friedrich Schiller, „D`ale carnavalului” de I.L. Caragiale, „Livada cu vişini” de A.P. Cehov, „Leul în iarnă” de James Goldman, precum și în „Egoistul” de Jean Anouilh, în regia lui Radu Beligan.

sursa foto – Facebook/Damian Crâșmaru

author avatar
Cristina Stefan
1.724 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger