AcasăNewsDaianu: Romania e un stat slab cu un guvern numeros

Daianu: Romania e un stat slab cu un guvern numeros

Contrast. Florin Georgescu (stanga) calculeaza cati bani aduna Romania din vanzarea de obligatiuni, iar Daniel Daianu crede ca sumele sunt cheltuite prost

Economistul Daniel Daianu, aflat „in carti” pentru sefia viitoarei Autoritati de Supraveghere Financiara (ASF), se arata nemultumit de directia in care au luat-o finantele tarii si sustine ca aceasta este una dintre cauzele pentru care Romania este un stat slab.

Contrast. Florin Georgescu (stanga) calculeaza cati bani aduna Romania din vanzarea de obligatiuni, iar Daniel Daianu crede ca sumele sunt cheltuite prost

La Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-a prezentat ieri raportul Bancii Mondiale, „Cresterea de aur: Restabilirea stralucirii modelului economic european”, prilej pentru Daniel Daianu sa remarce lipsa de stralucire si perspectivele incerte ale Romaniei. „Romania trebuie sa-si regandeasca modelul de crestere si sa se gandeasca pe ce isi cheltuieste capitalul. Stim ca exista multa ineficienta in economia romaneasca, problema noastra este cum sa regandim reformele mai ales in cazul intreprinderilor de stat”, a spus Daianu. Voalat sau nu, economistul (fost ministru al finantelor in Guvernul Ciorbea) a lasat sa se inteleaga ca actuala directie de cheltuire a banilor publici ar fi una gresita.

Demnitari la tot pasul

Daianu considera ca o alta directie in care se scurg inutil banii o reprezinta personalul prea stufos din administratie. „O alta problema este ca Romania e un stat slab cu un guvern numeros. Romania nu are un guvern mic”, a atras atentia Daianu, lasand sa se inteleaga ca numerosi demnitari nu prea isi au rostul si iau de pomana salarii.

Sef peste Bursa, asigurari si pensii

Numele lui Daniel Daianu a mai fost pomenit in ultima vreme, economistul fiind „in carti”  pentru sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara. Aceasta megastructura va incepe sa functioneze de luna viitoare si va ingloba Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private, institutii ce urmeaza a fi desfiintate.

author avatar
Arpad Dobre
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger