Cauta

Daesh pregateste atacuri chimice sau nucleare in Marea Britanie

Responsabili cu securitatea ai Uniunii Europene, dar si cei ai Aliantei Nord-Atlantice, au avertizat ca jihadistii Statului Islamic planuiesc sa utilizeze arme chimice sau nucleare intr-un atac impotriva Regatului Unit.

Expertii avertizeaza ca jihadistii incearca sa obtina arme cat mai distructive

In timpul conferintei pe tema securitatii si contraterorismului care s-a derulat la Londra, in perioada 19-20 aprilie, un grup de experti apartinand NATO si UE au emis serioase avertismente, informeaza RT. Jorge Berto Silva, responsabil al comitetului antiterorist al Comisiei europene, a indicat pentru The Telegraph ca exista ”un pericol justificat” in ceea ce priveste armele chimice, bacteriologice, radiologice sau nucleare. Adjunctul NATO pentru provocari de securitate emergente a impartasit temerile lui Jorge Berto Silva. ”Stim ca teroristii incearca cu orice pret sa obtina asemenea substante”, a subliniat acesta in timpul conferintei. Totodata, el a estimat ca este foarte posibil ca Statul Islamic sa se divizeze in doua parti: una cu bazele in Siria si in Irak si o retea de celule teroriste raspandita in Europa. Comentariile celor doi vin pe fondul declaratiilor autoritatilor de politie din Marea Britanie, care au dezvaluit un proiect de antrenare, in 12 luni, a un milion de angajati pentru a face fata diverselor atacuri teroriste. Pe de alta parte, in acelasi context, un grup de fosti responsabili de securitate britanici a lansat o initiativa de examinare a frontierelor tarii si a eventualelor ei slabiciuni.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version