AcasăNewsDaesh castiga teren in fata armatei siriene si a fortelor rebele

Daesh castiga teren in fata armatei siriene si a fortelor rebele

Grupari jihadiste ca Statul Islamic si Jabhat al-Nustra sunt excluse din armistitiul din Siria

Jihadistii ISIS au recastigat teren, sambata, in nordul Siriei, in detrimentul fortelor presedintelui Bashar al-Assad si al gruparilor rebele, a anuntat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, OSDH.

Grupari jihadiste ca Statul Islamic si Jabhat al-Nustra sunt excluse din armistitiul din Siria

Dupa o perioada de calm relativ, ca urmare a armistitiului intre fortele regimului si cele ale rebelilor, intrat in vigoare in februarie, provincia Alep este de cateva zile teatrul unor violente confruntari implicand cvasitotalitatea partilor armate in razboiul din Siria, informeaza RTBF. Potrivit OSDH, ISIS a cucerit, sambata, o localitate din apropierea frontierei cu Turcia, in cadrul ofensivei contra gruparilor rebele nonjihadiste in nordul provinciei Alep. Acest teritoriu are importanta strategica, fiind frontalier cu Turcia, tara ostila regimului de la Damasc si unde grupari rebele si jihadiste se aprovizioneaza cu combustibil. Ofensiva ISIS a avut ca efect ”incercuirea aproape in totalitate” a rebelilor in orasul Doudyane, care sunt separati acum de cei din bazele din jurul orasului Azaz, aflat la opt kilometri de frontiera, a explicat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane. Gruparile jihadiste precum ISIS sau Jabhat al-Nusra sunt excluse din armistitiul din Siria, initiat de Statele Unite si de Rusia.

Noua detinuti din Guantanamo, transferati in Arabia Saudita

Noua yemeniti care se afla in rau famata inchisoare din Cuba au fost transferati in Arabia Saudita, a anuntat, sambata ministerul american al Apararii. La ora actuala au mai ramas 80 de detinuti la Guantanamo, din cei 780. Este prima data cand Arabia Saudita, unde Barack Obama va face o vizita, miercuri, primeste prizonieri din Guantanamo.

author avatar
National
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger