AcasăNewsDaea, scuze si explicatii dupa declaratia despre Auschwitz/ USR si PNL ii...

Daea, scuze si explicatii dupa declaratia despre Auschwitz/ USR si PNL ii cerusera demisia

O comparatie cu totul nefericita, menita sa ii faca pe telespectatorii unei emisiuni sa inteleaga efectele pestei porcine africane care au aparut si in Romania, l-a adus pe ministrul Agriculturii din nou in atentia opiniei publice si in special a opozitiei, care ii cere plecarea din Guvern.

La doua zile, practic, de cand facuse declaratia care a iscat controverse, Petre Daea a transmis public scuze pentru toata aceasta situatie. Si a incercat sa explice cum de a ajuns sa faca o compararatie intre situatia din judetul Tulcea, unde porcii contaminati trebuie sa fie incinerati, si o mare drama a omenirii: Holocaustul. „Imi declar respectul pentru toti membrii comunitatii evreiesti si fac precizarea ca am vrut sa prezint situatia deosebit de grea cu care se confrunta in aceasta perioada crescatorii de porci din cauza pestei porcine africane. In sufletul meu este foarte multa durere, am vrut doar sa descriu momentele ingrozitoare cu care se confrunta atat fermierii nostri, cat si cei care gestioneaza aceasta criza. Doamne fereste, nu am jignit pe nimeni in viata mea, imi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufleteasca si sper sa fiu inteles!”, sustine ministrul Agriculturii, intr-un comunicat prezentat de institutia pe care o conduce.

Pana sa se afle de acest mesaj, reprezentantii a doua formatiuni politice din opozitiei ii cerusera deja plecarea ministrului Daea din structura Executivului. „Lipsa de intelegere a propriilor cuvinte devine o boala grava, care pune in pericol imaginea Romaniei si a fiecarui roman. Comparatia facuta de Petre Daea intre arderea porcilor bolnavi de pesta africana si Holocaust, o tragedie soldata cu milioane de victime, este socanta si inacceptabila. Prostia nu e o scuza cand esti prim-ministru sau ministru in Guvernul Romaniei. In alte tari civilizate, dupa ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasa de mana cu ministrul Agriculturii”, considera liderul USR.

La randul lor, liberalii, prin vocea purtatorului de cuvant, considera ca Daea trebuie sa plece din fruntea MInisterului Agriculturii. „Astazi, la prima ora, ministrul Agriculturii, Petre Daea trebuie sa-si prezinte demisia si sa ceara scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. In caz contrar, o somam pe doamna prim-ministru, Viorica Dancila sa il demita urgent. Comparatia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabila si trebuie sanctionata public imediat”, a transmis Danca, via Facebook.

Marti seara, Daea declarase, intre altele, intr-o emisiune la Antena3, ca „nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente, singura metoda este sacrificarea. Porcii se incinereaza, este o munca extraordinara. Acolo este ca la Auschwitz”.

251 afisari

4 COMENTARII

  1. Este singurul ministru capabil si care-si iubeste profesiunea! Dar chiar avem pumnul in gura pt orice? Vad ca in filemele americane sunt ridiculizati galbenii, mexicanii dar niciodata negrii sau altii.

  2. Eu cred ca pesta porcina, ca si ADHD (s-ar putea si SIDA) sa fie inventate sau create in laborator, sau pruin hrana)

  3. Bai astia de la USR si PNL, ati inebunit cu toti ? Ceea a zis ministrul Daea nu este nici o gresala. Poate doar in mintea voastra bolnava. Voi sunteti cei ce trebuie sa plecati din viata politica a tarii. Niste neaveniti . nisate oameni fara capatai si fara rost pe lumea asta.

  4. Un om care considera alte fiinte egale cu oamenii trebuie sa plece???? Unde, in viitor,poate?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger