AcasăNewsDaea, „Păstorul milostiv” – salvează 70.000 de oi de la sacrificiu

Daea, „Păstorul milostiv” – salvează 70.000 de oi de la sacrificiu

Comisarul European pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să oprească exportul a 70.000 de ovine către o serie de state arabe, invocând bunăstrarea animalelor.

Sursa foto timesnewromanro

70.000 de oi urmează să fie încărcate pe nava Al Shuwaikh, deţinută de compania Kuweit Livestock Transport & Trading (KLTT), şi vor fi transportate către Kuwait, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, unde are loc, în august, „Festivalul sacrificiului„.

Solicitatea comisarului european, care a postat scrisoarea către Daea pe Twitter, survine unei sesizări din partea organizaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor, precum Eurogroup for Animals.

În scrisoare se precizează că animalele vor fi expuse unor temperaturi extreme, iar prevederile legale din domeniu interzic transportul acestora în astfel de condiţii.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
343 afisari

2 COMENTARII

  1. Sunt un deliciu pt arabi pacat ca nu mancam decat de Pasti si pastrama de batal pa la sfarsitul toamni. Daca ar sti comisarul cum sacrifica arabu oaia..

  2. Eu am mancat carne de miel de afara e oribila. Din cauza pasunelui si apii carnea daca nu e fenzadata bine are un gust imposibil . Nu la fel ovina romana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger