AcasăNewsDaea a făcut anunțul: „Primii bani de la UE în anul 2023...

Daea a făcut anunțul: „Primii bani de la UE în anul 2023 pentru agricultori”

(sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, pare decis să înceapă anul în forță. Și a anunțat deja primele finanțări europene destinate agricultorilor din România.

Într-un scurt mesaj transmis pe Facebook, oficialul din Guvernul Ciucă a ținut să le dea vestea agricultorilor din țară. „Primii bani de la UE în anul 2023 pentru agricultori! Banca Națională a României, Direcția Operațiuni de Plată, prin adresa nr. VII/17/04.01.2023 confirmă alimentarea contului MADR cu suma de 1.033.896.609 euro de la Comisia Europeană.

Iată primii bani care au intrat în bugetul țării de la Uniunea Europeană!”, a transmis Daea, joi.

Daea: Atragerea fondurilor europene pentru agricultură, o prioritate pentru Minister

Totodată, Petre Daea a ales să menționeze că „acordarea la timp a subvențiilor și atragerea fondurilor europene pentru agricultură constituie o prioritate în activitatea Ministerului Agriculturii.”

La începutul lunii decembrie a anului trecut, adresându-se fermierilor, pe care i-a numit „dragi făuritori de hrană ai țării”, ministrul Daea anunța suma pe care România o va avea la dispoziție pentru intervalul 2023-2027, pentru tot ceea ce ține de agricultură și dezvoltare rurală. „Vă anunț că astăzi, la orele 11.00, s-a aprobat de către Comisia Europeană Planul Național Strategic 2023 – 2027, prin Decizia C(2022) 8783.

România are la dispoziție, pentru perioada 2023-2027, 15.8 miliarde euro pe care trebuie să îi folosim pentru agricultură și dezvoltare rurală! Ne dorim succes în accesarea întregii sume disponibile! Ne întâlnim la locul faptelor!”, le transmitea ministrul Agriculturii fermierilor români, în 7 decembrie, prin intermediul aceleiași rețele de socializare.

author avatar
Andrei Coman
148 afisari

8 COMENTARII

  1. Unde e ala cu ROEXIT ? Cine da Romaniei ( 2023-2027 ) aproape 16 miliarde de euro pentru agricultura si dezvoltare rurala ? Ha ?

    • unde crezi ca ajung banii astia?dupa ce au distrus utb sema si celelalte fabrici romanesti de utilaje agricole ? toti banii astia merg in vest ,dar toti.dupa ce ne cumpara produsele la preturi derizorii tot firmele din vest isi recupereaza si astia 16 miliarde. noi ramanem cu praful de pe doba.

    • Dv credeți că UE da banii ăștia de pomană?Ha! Cit a contribuit Romania cu bani la UE și n-a primit mai nimic? De ce UE nu ne lasă să ne dezvoltăm ,nu ne lasă să construim autostrăzi?Și veți vedea că nu ne alegem cu nimic din acești bani

  2. Domnule ministru DAEA , dupa cum stiu n-ati terminat platile pentru subventiile pe 2022 si nici despagubirile la culturile calamitate.
    Anul agricol 2022 a fost un dezastru ,iar romanii amarati au suportat paguba ,multi sunt in faliment.
    Cat privesc banii intrati in 2023 for fi dramaluiti tot catre camarila de partid .

  3. UE mituieste fermierii ca sa nu mai produca prin asazisele subventii.Dl tataie ministru se face ca nu observa.De Craciun doar 15-20 la suta din carnea de porc consumata a fost produsa in tara.Ce se face atunci cu banii astia multi sau sunt doar o vrajeala?

  4. Dacă se dau banii ăștia de ce nu se investesc in irigații?Daca nu se creează sistem de irigații ,banii ăștia Sint un fis

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger