AcasăNewsDacian Ciolos si Nicusor Dan, doi providentiali de carton

Dacian Ciolos si Nicusor Dan, doi providentiali de carton

Vehementa ”strada” da chix ori de cate ori propulseaza cate o prospatura politica. Ridicati in slavi la momentul nasterii, providentialii se dovedesc a fi, fara exceptie, facuti pe puncte si nu produse originale si garantate.

Fostul premier tehnocrat se agață cu ghearele de politică

In ultimul an, retina romanilor atenti la fenomenul politic a fost zgariata de aparitia a doi Feti Frumosi si neputinciosi: Dacian Ciolos si Nicusor Dan. Croiti de natura mici si la stat si la sfat, cei doi s-au dovedit a fi tot pigmei si pe scena politica, ruinand astfel atat sperantele puse in ei de regizorii care le-au asigurat un start excelent (si nemeritat), cat si pe cele nutrite de naivii din strada.

Nehotararea lui Ciolos si balbaiala lui Dan

Salvatorul României ar face mai bine să și salveze pielea proprie

Asa se explica de ce Dacian Ciolos a ajuns acum sa zgarie usa liberalilor, cersind sa fie reintrodus in calculul politic. Cerere binecuvantata de Klaus Iohannis – alt titan de carton al scenei politice dambovitene. Desi, inspirati de Cotroceni, au ajuns sa exceleze in decizii tembele, liberalii nu par sa-si fi pierdut chiar de tot uzul ratiunii si insista sa-i dea cu sutul lui Ciolos. Nu de alta, dar chiar isi doresc cu disperare sa-si pastreze macar cele 20 de procente. Realizand ca nu capata nimic cersind la usa PNL, Ciolos si-a luat inima in dinti si a anuntat cat a putut el de ferm ca isi va lansa propriul proiect politic. Nu spunem direct ”un nou partid” pentru ca Ciolos insusi este nehotarat si recunoaste ca oscileaza intre ”o miscare politica sau partid politic”. Evident, prin mintea sa de om numit in functii intreaga viata nu trece ideea ca singura varianta viabila este un nou partid politic care sa se miste bine. Si mai bata decat Ciolos in tot ce inseamna ecuatie politica, matematicianul Nicusor Dan priveste prostit cum se dezvolta exponential dosarul in care DIICOT ancheteaza finantarea USB/USR in ultimele doua campanii electorale. Si asta dupa ce salvatorul neamului isi pierduse oricum din aplomb dupa schimbarea rolului de cartitor non-stop de pe margine cu acela de parlamentar, postura in care habar n-are ce si cum trebuie sa faca. Colac peste pupaza pe capul nefericitului care poate chiar crede ca misiunea lui pe acest pamant este sa curete politica si administratia romaneasca de gargaragii si penali, amica sa de suflet si partid, Clotilde Armand, a aprins jarul unei insurectii in imaculatul USR. O insurectie interna desfasurata dupa tot tipicul politic, adica una in care beligerantii se bat ca chiorii pentru functii, putere si implicit avere. Ceea ce reduce la nivelul unei gargare sforaitoare toata tirada specifica lui Nicusor Dan, referitoare la politica de tip nou si politicienii albi ca neaua din USR. Iar date fiind involutiile evidente ale lui Ciolos si Dan, suntem obligati sa concluzionam, o data in plus, ca Romania are intotdeauna ghinion in materie de personaje providentiale.

author avatar
Simona Badulescu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger