AcasăNewsDacian Cioloș îşi face Guvernul lui, fără PNL! Iată lista ministerelor şi...

Dacian Cioloș îşi face Guvernul lui, fără PNL! Iată lista ministerelor şi a miniştrilor propuşi!

Guvernul Dacian CiolosDacian Cioloș îşi face Guvernul lui, fără PNL! Iată lista ministerelor şi a miniştrilor propuşi!

Dacian Cioloș, desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou guvern, trece la treabă. Chiar dacă a fost refuzat de PNL pentru formarea unei majorităţi, liderul USR nu se împiedică de asta şi a creionat deja o listă cu viitoarele ministere şi viitorii miniştri.

Evident, este vorba despre un Guvern minoritar. Luni ar urma să fie depusă lista miniștrilor la Parlament, marți ar putea avea loc audierile în comisiile din Parlament și miercuri s-ar putea înregistra un vot final.

Iată Guvernul Cioloş!

  • Dacian Cioloș – prim-ministru
  • Dan Barna – vicepremier și ministru de Externe
  • Vlad Voiculescu/ Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății
  • Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor
  • Cristian Ghinea – ministrul Fondurilor Europene
  • Cristina Prună – ministrul Economiei/ Energiei
  • Stelian Ion – ministrul Justiției
  • Dragoș Pâslaru/ Oana Țoiu – ministrul Muncii
  • Claudiu Năsui/ Anca Dragu – ministrul Finanțelor
  • Ștefan Pălărie – ministrul Educației
  • Dragoș Tudorache – ministrul Administrației și Internelor
  • Ionuț Moșteanu – ministrul Dezvoltării
  • Iulian Bulai – ministrul Culturii
  • George Cățean – ministrul Agriculturii
  • Ciprian Teleman – ministerul Cercetării și Digitalizării
  • Nicu Fălcoi – ministerul Apărării
  • Octavian Berceanu – ministerul Mediului
  • Tudor Pop – ministerul Tineretului și Sportului
  • Radu Panait – ministerul Telecomunicatiilor

Cioloş insistă cu Drulă şi Barna

Din punctul meu de vedere, da. Da, sigur, la Ministerul Transporturilor nu spun că nu mai avem și alte nume în partid, dar, dată fiind performanța lui Cătălin Drulă, în momentul de față cred că ar fi greu să găsim o alternativă mai bună”, a spus Dacian Cioloș, întrebat dacă l-ar păstra în echipa lui pe fostul ministru USR PLUS din Guvernul Cîțu.

Același lucru l-a spus și despre fostul vicepremier Dan Barna: „Da, sigur, eu îmi doresc să se regăsească. N-am avut încă o discuție definitivă cu el, dar da, el va fi pe listă. Ar trebui să fie pe listă, evident. E fostul vicepremier, cel care a coordonat echipa USR PLUS în guvern și expertiza lui în guvern va fi foarte utilă în perioada următoare”, a afirmat Dacian Cioloș despre Dan Barna.

Întrebat despre apariția unei liste de miniștri a unui eventual guvern monocolor USR, pe internet, Dacian Cioloș a răspuns:

Doar una? Eu am văzut vreo patru sau cinci. Fiecare se amuză să facă câte o listă și să o scrie de mână ca să pară cât mai originală. Nu există acum o listă de miniștri”, a zis Cioloş.

Dacian Cioloș va merge luni în Parlament să prezinte programul de guvernare USR și lista de miniștri pentru care va cere votul de învestitură, anunță USR vineri, într-un comunicat. Negocierile cu PNL și UDMR au eșuat înainte de a începe, după ce liderii celor două formațiuni, Florin Cîțu și Kelemen Hunor au declarat că nu vor susține un guvern condus de Dacian Cioloș.

author avatar
Andrei Ștefan
809 afisari

10 COMENTARII

  1. In zeci de ani de activitate a revistei Urzica n-am vazut o opera umoristica mai mare decat lista asta de neghiobi.

    • O lista care nu cuprinde viorici și raluci cu mintea în colțuri. Sunt persoane cu background serios. Sau trebuie sa fie din gașca dragnea sau orban ca sa fie din alta publicație?!

      • hahaha statuia vie ministrul culturii, background serios huhhuh mars ba minte scurta, daca esti bolnav du-te la voiculescu sa te trateze

  2. Parerea mea i ca daca nu face concesii si tine coada sus nu strange voturi. El poate fi un PM optim 6 luni pana la anticipate doar in jurul proiectelor partinice. Altfel nu e investit. Pt aia ai nevoie de Pnl Psd Aur minoritati si popor.

  3. Iar constitutia nu prevede anticipate usor de făcut.Deci cred ca trebuia numit alt PM probabil Orban sau Raris care sa faca un guvern stabil, dar tot cu concesii pt a capata simpatia poporului.

  4. Daca nu castigi simpatie nu ai sprijin cazi. Din cauza asta trebuie respect pt vot.El iti da puterea in timp real. Restul alianțelor e un suport hibrid ce nu face fata daca nu reprezinta cerinta imediata a electorului.

  5. Sa ne ssalveze aia care ne au ingropat??!!! Nu s a mai vazut pe lume atata aroganta dar un lucru bun are ca nu mai sunt udmr isti sgentii ungurilor.

  6. Auzi idiotu’ ” desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou guvern, trece la treabă „! La care ” treaba ” ma tâmpitule, la aia mare la aia mca, care treabă ? Ștefan Andrei, cel mai prost ziarici de pe Mapamond ……

  7. Iohannis și Cîțu puși la zidul rușinii de PS Ambrozie: Oameni de nimic, fără credință, mincinoși nemernici care nu-și iubesc poporul. Când s-o clătina mulțimea, să vedeți cum cad și-și rup gâtul toți! Își bat joc de români! Bate-i Dumnezeu să-i bată!
    https://www.nationalisti.ro/iohannis-si-citu-pusi-la-zidul-rusinii-de-ps-ambrozie-oameni-de-nimic-fara-credinta-mincinosi-nemernici-care-nu-si-iubesc-poporul-cand-s-o-clatina-multimea-sa-vedeti-cum-cad-si-si-rup-gatul-toti/

  8. Pai asta e guvern ,bre?Lipsesc dr Mengele la sanatate ,Ribbentropp la externe,Goebells la cultura,Keitel la aparare ,Albert Speer la dezvoltare.Pe Goring sa nu il mai luati ca nu mai avem aviatie.Ba ,Ciolos,fa un guvern de specialisti,ce dracu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger