Cauta

Dacia se prabuseste

Introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluarii (WLTP) a dus la un recul puternic al vanzarilor marcii romanesti pe piata din Germania, cea mai mare din Europa, dar si in Marea Britanie.

Marca romaneasca isi pierde cota pe pietele europene importante si nu poate tine pasul cu noile teste ale emisiilor poluante

Vanzarile Dacia sunt mai mici cu 50% fata de anul trecut, o cadere care anuleaza practic cresterile din ultimele luni si care s-ar putea prelungi pana la sfarsitul anului, in conditiile in care din 1 septembrie noile  modele de autovehicule vor trebui sa treaca nu doar testele de mediu din laborator, ci si o serie de teste privind emisiile generate in conditii reale de conducere inainte sa poata circula pe drumurile europene. O procedura care ingreuneaza majoritatea producatorilor auto si a provocat o scadere a pietei cu 30%. Dacia a inmatriculat doar 2.083 de autoturisme, cu 50,6% mai putine decat in septembrie, iar primul efect este scaderea cotei de piata, care in august depasise 3%, la 1%. Anul trecut, Dacia a inmatriculat aproape 64.000 de autoturisme in Germania, aproximativ 10% din vanzarile la nivel global ale marcii romanesti. Si alti constructori sunt pe scadere, Audi (77,7%), Volkswagen (61,9%), Seat( 54,9%) sau Honda (59%).  Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat in septembrie un declin de 20,5%, in urma introducerii procedurilor WLTP. In aceeasi luna, Dacia a vandut 2.470 de vehicule, in scadere cu 44,61% fata de perioada similara din 2017, cand a inmatriculat 4.559 de unitati. „Acestea sunt circumstante exceptionale, scaderi similare fiind inregistrate si pe alte piete auto importante din Europa”, spune Mike Hawes, seful Asociatiei Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). Analistii estimeaza o revenire a pietei abia in decembrie, cand producatorii se vor alinia la noul nivel mondial de testare a automobilelor.

Ultimele stiri

  • Investitorii au pariat greșit: spirala tarifelor amenință bursele europene
  • FACIAS: Viețile a mii de românce, puse în pericol după ce România a pierdut fondurile din PNRR pentru screeningul cancerului
  • Programul Bruxelles-ului pentru școli: fructe și legume „produse în Europa”
  • De ce ar avea Ucraina încredere în Trump?
  • Băncile centrale cumpără din ce în ce mai mult aur, direct din mine
  • Gratisul, reducerile și prietenia dezinteresată costă cel mai mult
  • Fenomenul Ianis Scutaru, adolescentul care a intrat în Cartea Recordurilor, s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Acțiunile Transgaz ar putea valora 51,9 lei după multiplii pieței
  • Trump Tower Bucharest: România, bună doar când e de vândut?
  • Comunicat de presă SC R CONCEPT STAND S.R.L.
  • Exit mobile version