AcasăNewsDacia pregateste concedieri?

Dacia pregateste concedieri?

Noul director executiv al Grup Renault Romania, Yves Caracatzanis, nu o spune explicit, insa doreste ca uzina de la Mioveni sa ajunga, rapid, la un grad de robotizare, de 20 la suta, fata de 5 la suta, pe care il are, in prezent.

“Cererile clientilor evolueaza. Suntem la un nivel de automatizare de 5% si, pentru a fi competitive, automatizarea este obligatorie daca vrem sa crestem calitatea. Chiar daca avem profesionisti buni, anumite operatiuni pot fi facute mai bine doar de roboti. Apoi vorbim de robotizarea care sa aduca un plus de economie pentru operatorii nostri umani.”, a mai spus Caracatzanis.

La Renault Romania muncesc aproape 16.000 de angajati. Acest numar va ramane “relativ constant” in perioada urmatoare. Totusi, departamentul resurse umane din companie a recunoscut ca exista “un program de pensionari anticipate pentru salariatii care vor sa se retraga din activitate” dar ca aceasta crestere a nivelului de automatizare al uzinei din Mioveni nu va duce la concedieri, ci, eventual, la reconversii profesionale.” Tot ce se poate, numai ca Dacia lucreaza la capacitate maxima(productia pe acest an se va apropia de 340.000 de unitati)si mai exista o cerere foarte mare pentru ocuparea  uzinei deschisa de Renault in Tanger(Maroc), chiar daca o parte din productia modelului Logan MCV s-a mutat in noua locatie.

Renault vrea roboti, Mercedes, oameni!

Situatie opusa la compania germana. Mercedes a anuntat ca o parte din robotii liniei de productie a uzinei din Sildefingen, unde se fabrica modelele de lux din Clasa E si Clasa S, vor fi inlocuiti de angajati. “Robotii sunt depasiti de nivelul de personalizare ale modelelor de lux si de numarul mare de variante pe care le avem.”, a explicat Markus Schaefer, seful departamentului productie Daimler Benz.

author avatar
Bogdan Borcea
480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger