AcasăNewsDacia Lodgy, nesigura pentru pasageri si pietoni

Dacia Lodgy, nesigura pentru pasageri si pietoni

Testele EuroNCAP au aratat ca pasagerii unei Dacia Lodgy beneficiaza de protectie redusa in caz ul unui impact frontal

La doar o saptamana dupa ce Dacia Sandero a obtinut doar o stea la testele LatinNCAP din America de Sud, si Dacia Lodgy dezamageste, primind, la limita, doar trei stele la testele EuroNCAP.

Testele EuroNCAP au aratat ca pasagerii unei Dacia Lodgy beneficiaza de protectie redusa in caz ul unui impact frontal

Scorul este ingrijorator, intrucat Dacia Lodgy a fost proiectata ca o masina pentru intreaga familie. Reprezentantii EuroNCAP admit ca, datorita pretului (sub 10.000 de euro), cumparatorii pot face rabat de la calitatea executiei sau confort, dar nu si la siguranta.

Practic, asa cum au demonstrat testele, fie ca a fost vorba de impactul frontal, fie de cel lateral, masina a suferit daune mari, punand in pericol viata pasagerilor adulti si a copiilor. Cat priveste siguranta pietonilor, Dacia Lodgy a primit un scor de 44%, desi toate celelalte masini participante la cel mai recent test EuroNCAP (Fiat 500L, Ford Fiesta, Opel Mokka ,VW Golf VII etc.)au obtinut peste 50%.

Ce recomanda EuroNCAP

Potrivit comunicatului oficial, reprezentantii EuroNCAP sustin ca scorul de trei stele obtinut de Dacia Lodgy „poate multumi ambitiile limitate ale Dacia”, insa „clientii sunt sfatuiti sa opteze pentru siguranta, deoarece pe piata exista suficiente masini care au obtinut cinci stele la testele de siguranta”. In aceste conditii, Dacia Lodgy poate intra in categoria celor mai nesigure masini de familie.

author avatar
Arpad Dobre
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger