AcasăNewsDacia Grand Duster este maşina care şi-a propus să sperie BMW X5...

Dacia Grand Duster este maşina care şi-a propus să sperie BMW X5 şi Mercedes Benz ML. Când va putea fi cumpărat acest model (FOTO)

dacia dusterDacia Grand Duster este maşina care şi-a propus să sperie BMW X5 şi Mercedes Benz ML. Când va putea fi cumpărat acest model

Dacia devine, uşor-uşor, una dintre cele mai apreciate mărci la nivel european. Inginerii francezi şi cei de la Mioveni inovează periodic, iar acum se pregătesc să lanseze Grand Duster.

Dacia Grand Duster este cel mai nou crossover care va fi produs la uzina de la Mioveni. Încă nu se cunoaște numele oficial, însă ala a fost botezat de jurnaliști. Acest model ar putea avea, în premieră pentru Dacia, și o variantă hibridă.

Cum va arăta Dacia Grand Duster?

Noul „Grand Duster” va avea aproximativ 4.5 metri lungime și va dispune de noi dotări precum frână automată de urgență, detectoare de punct mort, asistență la pornirea în pantă și frână de parcare electrică.

Acesta a fost fotografiat de jurnaliștii de la Motor1, în timpul unor teste de drum.

Dacia Grand Duster
Dacia Grand Duster este maşina care şi a propus să sperie BMW X5 şi Mercedes Benz ML Când va putea fi cumpărat acest model

Noul model Dacia ”Grand Duster” va fi produs de la finalul acestui an, la Mioveni, și va putea fi cumpărat chiar în ultimele luni ale acestui an. Momentan nu sunt date legate de prețul pe care îl va avea noul crossover de la Dacia.

Ce motorizări pregăteşte Dacia Grand Duster?

Vor exista câteva motorizări pe benzină: 1.0 TCe (100 şi 120 CP) şi 1.3 TCe (140 şi 160 CP). În plus, modelul va avea şi o versiune 1.0 TCe pe GPL, dar şi prima versiune hibridă din istoria Dacia, 1.6 E-Tech de 140 CP care este prezentă şi pe Renault Clio.

Foarte important de precizat este faptul că noul model nu va avea o variantă 4X4.

author avatar
Andrei Ștefan
1.472 afisari

2 COMENTARII

  1. andrei șerban habar nu are ca BMW x5 nu se mai fabrica,ca si Mercedes ML!! Se afbr.BMW X6 de ani, iar in loc de Mertz ML, e GLE azi etc..Spuneti-i bă și lui !

  2. In imaginea prezentată, mai repede aduce in noul “MCV” și nicidecum cu Grand Duster! Prost material, prost informat, a scris doar pentru a scrie! Ce este mai rau, este plătit pt porcăria asta de articol( peste 75% din știrile prezentate sunt făcute de “redactori” idioți)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger