AcasăNewsDacia Duster 2021 este SUV-ul care a impresionat Europa: are preţ de...

Dacia Duster 2021 este SUV-ul care a impresionat Europa: are preţ de „nimic” şi dotări suplimentare

dacia dusterDacia Duster 2021 este SUV-ul care a impresionat Europa: are preţ de "nimic" şi dotări suplimentare

Dacia Duster 2021 este SUV-ul care tentează şi un şofer cu bani mulţi. Chiar dacă pare o maşină „de buget”, acest 4×4 românesc este vâmjos şi arătos.

Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4 și vine cu noutăți la capitolul design, dar și la consola centrală. Mașina va fi disponibilă și într-o nouă culoare: portocaliu.

Din punct de vedere mecanic, marea noutate o reprezintă prezența cutiei de viteze automate EDC cu 6 trepte. Aceasta este disponibilă pe versiunea cea mai puternică a noului Duster, cea echipată cu motorul TCe 150.

Cu ce motorizări vine Dacia Duster 2021?

Diesel:

  • dCi 115, în variantele 4×2 sau 4×4, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Benzină:

  • TCe 90 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 130 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 150 în varianta 4×4 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 150 în varianta 4×2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte.

Alimentare mixtă benzină-GPL : ECO-G 100 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Lansat pe piață în anul 2010 la prețul unei mașini de oraș, Duster a creat o mare surpriză în segmentul SUV. O adevărată revoluție marca Dacia Design-ul său evoluează, în special la nivelul blocurilor optice și al calandrului, conferindu-i un plus de personalitate și asigurând totodată o diminuare a emisiilor de CO2.

Cu ce dotări vine Dacia Duster 2021?

Alături de limitatorul de viteză şi sistemul ESC de ultimă generaţie, ambele disponibile în serie, precum şi de regulatorul de viteză disponibil opţional, în funcţie de versiune, noul model dispune de numeroase sisteme de asistenţă la volan – detector de unghi mort, asistenţă la parcare, asistenţă la pornire în rampă, control adaptiv al coborârii în versiunea 4×4 şi sistem multi-view.

Dacia Duster 2021 are preţul minim de 14.000 de euro, dar creşte pe măsură ce pretenţiile şoferului pentru lux şi confort sunt din ce în ce mai mari.

author avatar
Andrei Ștefan
677 afisari

1 COMENTARIU

  1. frumos nimic de zis si multe briz -brizuri placute la vedere , modificate ( facelift ) dar despre cate stele (NU) a primit la testul EURONCAP aceata masina si in general toate Daciile nimeni nu zice nimic De ce?
    Ce e mai important siguranta pasagerilor in caz de accident sau ” facelift” -urile astea marunte : cotiere manere beculete , tapiterie butoane plasticuri embleme etc Intreb asa ca tot omu, nu dau cu parul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger