AcasăNews"Da, să trăiţi!". NATO dictează, România execută. Ţara noastră a cumpărat, fără...

„Da, să trăiţi!”. NATO dictează, România execută. Ţara noastră a cumpărat, fără licitaţie, rachete antitanc germano-israeliene

Compania Naţională Romtehnica, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale (MapN) şi care acţionează ca interfaţă între industria românească de apărare şi partenerii externi ai acesteia, a încheiat un acord-cadru pe 4 ani pentru cumpărarea de rachete antitanc.

Valoarea totală a achiziţiei se ridică la peste 358 milioane lei plus TVA, adică mai mult de 426 milioane lei cu tot cu taxă.

Furnizorul va livra rachete model Spike LR2

Acordul-cadru de furnizare de rachete antitanc a fost semnat cu compania Eurospike GmbH, înregistrată în Germania. Furnizorul va livra rachete model Spike LR2, de generaţia a 5-a, conceput de israelienii de la Rafael.

Înţelegerea a fost semnată de Romtehnica prin negociere directă fără publicare prealabilă, permisă de legislaţia în vigoare a achiziţiilor militare în mai multe situaţii.

România cumpără 200 de rachete Patriot

Agenția NATO pentru achiziții a semnat un contract de achiziționare în comun a 1.000 de rachete Patriot pentru dotarea Germaniei, Ţărilor de Jos, României şi Spaniei.

Agenția NATO pentru Sprijin și Achiziții (NSPA) a atribuit un contract către Compania COMLOG / Germania, pentru fabricarea rachetelor în Europa, care vor fi omologate printr-un acord FMS (Foreign Military Sales) tip LOA (Letter of Offer and Acceptance) de către Guvernul Statelor Unite ale Americii.

În cadrul acestei achiziții multinaționale consolidate, care utilizează principiile Inițiativei Europene de Apărare Aeriană ESSI (European Sky Shield Initiative), România va achiziționa 200 de rachete PAC-2 GEM-T, anunță ministerul român al Apărării Naționale.

author avatar
Andrei Ștefan
463 afisari

7 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger