AcasăNewsCutremurul care baga specialistii in sperieti

Cutremurul care baga specialistii in sperieti

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineata, la ora 05.51, in zona seismica Vrancea.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Institutului National pentru Fizica Pamantului, acestia precizand ca seismul s-a produs la o adancime de 129 de kilometri in apropierea oraselor Focsani, Covasna si Marasesti.

Cutremurul nu este unul de intensitate mare, dar a produs spaima in randul specialistilor pentru ca este al treilea produs intr-un interval de mai putin de 12 ore, semn ca activitatea seismica din zona Vrancea este intensa.

Un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs duminica seara, la ora 19.56, tot in apropiere de orasele Focsani si Marasesti, iar un cutremur de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs la ora 22.59, in apropiere de Ramnicu Sarat, la o adancime de numai 3 kilometri.

Activitatea seismica intensa din zona Vrancea a impartit specialistii in doua parti. Unii sustin ca eliminarea tensiunilor din zona in miscari telurice de intensitate minima poate duce la evitarea unui seism de o intensitate mare, in timp ce altii sustin ca frecventa seismelor poate insemna ca un cutremur mare ne pandeste in viitorul apropiat.

author avatar
Cristi Ionita
1.216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger