AcasăNewsS-a CUTREMURAT România! Seism de 5,3 în Banat, panică în jumătate de...

S-a CUTREMURAT România! Seism de 5,3 în Banat, panică în jumătate de țară! – VIDEO

cutremur

Două cutremure au avut loc marți, 6 iunie 2023, în România, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Un cutremur de 4,5 grade a avut loc în județul Huneadoara. Simultan, un alt cutremur, de 5,2 grade, a avut loc în județul Arad. Seismul a fost urmat de o replică de 3,1 grade.

Cutremurele au avut magnitudine însemnată

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timișoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Reșița, 99km E de Szeged.

În Arad, au fost primite mai multe solicitări, la 112, după ce elemente de construcție s-au desprins de pe clădiri și au căzut pe stradă.

Cutremurul s-a simțit extrem de puternic în Timiş şi Arad, dar şi la Timişoara, Gorj şi Cluj. Locuitorii din Timişoara au declarat că abia au apucat să fugă în curțile caselor.

Primarul Aradului, surprins de cutremur

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a fost surprins în direct la o emisiune a postului local de televiziune – La Strada TV de mișcările din timpul cutremurului de marți seară. În imaginile difuzate în direct de postul TV se văd mișcările clădirii în care se află primarul, acesta, alături de moderatorul emisiunii au continuat să vorbească cu ascultătorii în minutele producerii seismului.

Amintim că pe 22 mai s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,9, iar acesta a fost urmat de altele.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat că seismul din Arad de 5,2 Richter a avut o intensitate de 7 grade Mercali în epicentru și s-a simțit cu o intensitate de 6 în zona Aradului. Conform acestuia, astfel de intensități pot să provoace pagube materiale, însă nu însemnate.

author avatar
Andreea Vlad
574 afisari

6 COMENTARII

  1. in curind satanistii vor sa distruga Romania cu aceste foraje, in 2-3 luni va fi un cutremur ca in Turcia!!!

  2. @ Au zis că pun Hidroelectrica pe bursă ,? Sârbii ce zic, ? Apă multă, căutare de bani,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger