AcasăNewsCutremure puternice in Iran: Sute de morti, mii de raniti. Se cauta...

Cutremure puternice in Iran: Sute de morti, mii de raniti. Se cauta supravietuitori – VIDEO

(foto: captura youtube)

Dezastru in Iran. Dupa ce doua cutremure puternice – de 6,2 si 6 grade- au zguduit, sambata, regiunea Tabriz, din nord-vestul tarii, un al treilea seism s-a produs duminica dimineata. Autoritatile locale au anuntat ca cel putin 250 de oameni au murit, 2000 fiind raniti si sute de case distruse in urma miscarilor telurice din ziua precedenta. Echipele de salvare cauta supravietuitori printre daramaturi.

(foto: captura youtube)

Iranienii se tem ca numarul victimelor anuntate pana la aceasta ora, in urma producerii celor doua cutremure de sambata, ar putea creste, dupa ce un alt seism de 4 grade a lovit teritoriul tarii, in apropiere de Ahar, la ora 7.55 (ora 6.55, ora Romaniei). Pana in prezent nu se cunosc informatii cu privire la distrugerile provocate de al treilea cutremur, potrivit CNN.

Agentia locala de stiri, care cita Ministerul de Interne, a anuntat ca cel putin 250 de oameni au murit si 2.000 au fost raniti in urma seismelor ce au zgaltait casele din Tabriz, al patrulea oras ca marime din Iran. Seismele de 6,2 si 6 grade inregistrate la distanta de cateva minute unul de celalalt -ora locala 16.53 (15.23, ora Romaniei) si, respectiv, 17.04 (15.34, ora Romaniei) -au fost urmate de zeci de replici.

[youtube]PAEwHdmX2V4[/youtube]

Oamenii au iesit, speriati, pe strazi. Sute de locuinte s-au prabusit, prinzand intre daramaturi persoane care nu au mai apucat sa paraseasca locuintele la timp. Echipele de salvare mobilizate in regiune cauta in continuare supravietuitori. In regiunea lovita de seisme oamenii nu au apa potabila, iar alimentarea energie electrica este intrerupta. De asemenea, liniile de telefonie au cazut.

Cele mai afecatate orase sunt Ahar si Varzagan. Autoritatile locale au anuntat ca patru sate din Tabriz au fost complet distruse si alte 60 puternic afectate de cutremurele de sambata. In zona respectiva multe locuinte sunt construite din pamant, avand structura de rezistenta destul de fragila.

[youtube]lPIw3rTUcd4[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger