AcasăNewsCUTREMURATOR. Dezvlauirile unei foste studente la Teologie: ABUZATA de DUHOVNICUL ei!

CUTREMURATOR. Dezvlauirile unei foste studente la Teologie: ABUZATA de DUHOVNICUL ei!

O poveste socanta, petrecuta in urma cu 17 ani, a iesit la iveala dupa ce o fosta studenta la Teologie a decis sa vorbeasca despre modul in care a fost abuzata chiar de catre duhovnicul ei.

O fosta studenta la Teologie sustine ca ar fi fost abuzata chiar de catre duhovnicul ei, pentru a-i asigura reusita la examenul de licenta. Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a declarat ca s-a inceput deja o ancheta, iar preotul acuzat si-a dat demisia si a plecat in concediu, potrivit oradesibiu.ro

Tanara a redactat un document de 40 de pagini in care sustine ca ar fi fost abuzata de parintele Dumitru Munthiu, in urma cu 17 ani. Pe atunci, femeia studia la Facultatea de Teologie din Sibiu, iar duhovnicul ei i-ar fi cerut sa intretina relatii intime, in schimb promitandu-i ca o va ajuta sa promoveze examenul de licenta.

„Va intrebati de ce vin si va spun povestea asta dupa 17 ani? Fiindca am reprimat-o timp 16 ani. Memoria mea a blocat in mod inconstient aceasta trauma din cauza nivelului inalt de stres continut, insa a continuat sa ma afecteze … N-am uitat-o…”, a scris femeie.

Daniela Prunea, care acum are 38 de ani si si-a intemeiat o familie in Statele Unite, a trimis scrisoarea fostilor colegi de la Facultatea de Teologie din Sibiu, profesorilor si inaltelor fete bisericesti ale Mitropoliei Sibiului, dar si celor acuzati de ea.

„Eu nu sunt singura victima a acestui preot cu SIGURANTA. Scriu cu menirea de-a deschide ochii si urechile fetelor nevinovate si naive, ale enoriasilor care au crezut si-au cinstit un preot, si, in mod special, pentru a dechide ochii preotilor care l-au considerat PREOT pe colegul lor de breasla, parintele Munthiu. PUNCTUL CULMINANT al traumei a fost cand m-a dus de mana la ginecolog pentru un chiuretaj. UN PREOT! Si nu oricare ci PREOTUL care s-a temut sa aiba un copil cu o fetita de care-si batuse joc!”, a mai scris femeia.

Interpelat, in legatura cu acuzatiile aduse, preotul duhovnic Munthiu nu a recunoscut in nicio clipa ca ar fi abuzat, in urma cu 17 ani, o tanara studenta la teologie. Munthiu a spus initial ca nici nu o cunoaste, dupa care a explicat ca de fapt o stie bine pe femeie si ca ea nu vrea acum decat sa il ruineze si sa se razbune.

Foto: semneletimpului.ro

author avatar
Alina Costache
1.476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger