AcasăNewsCutremur violent in Noua Zeelanda! S-au inregistrat zeci de raniti

Cutremur violent in Noua Zeelanda! S-au inregistrat zeci de raniti

Noua Zeelanda a fost lovita, vineri dimineata, de un cutremur puternic, de 6,6 grade pe scara Richter, ce a provocat zeci de raniti si un haos total.

Seismul a avut epicentrul in apropiere de Seddon, foarte aproape de Wellington, dar s-a simtit tocmai pana la Auckland si Dunedin.

S-au inregistrat pagube importante, existand chiar si case prabusite, insa, din fericire, bilantul victimelor a fost unul mic, vorbindu-se doar de circa 20-30 de raniti usor.

Cei mai multi dintre raniti au avut nevoie de interventia doctorilor dupa ce au suferit rani superficiale din cauza geamurilor sparte sau au suferit atacuri de panica, fiind blocati in lifturile unor zgarie-nori.

Oficialitatile au decis sa acorde zi libera tuturor muncitorilor, pentru a se evalua starea mai multor cladiri din Wellington, astfel ca s-au inregistrat numeroase blocaje in trafic.

Din pacate se pare ca seismul si replicile de pana la 5,7 grade pe scara Richter au afectat structura Westpac Stadium, arena ce ar fi trebuit sa gazduiasca, pe 24 august, meciul de rugby dintre Noua Zeelanda si Australia.

Se ia in calcul posibilitatea ca meciul sa fie mutat pe o alta arena, desi mai sunt doar cateva zile.

author avatar
Cristi Ionita
562 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger