AcasăNewsCutremur, vineri dimineata, in Vrancea

Cutremur, vineri dimineata, in Vrancea

Un alt seism s-a produs la primele ore ale diminetii de vineri, 13 decembrie, in Vrancea, la doar cateva ore dupa ce pamantul s-a cutremurat in urma unei miscari telurice inregistrate de seismografe in aceeasi zona.

Cutremurul a avut 3 grade pe scara Richter, si s-a produs la o adancime de 109 kilometri. Conform Institutului National pentru Fizica Pamantului, seismul ce a avut loc in zona Vrancea – judetul Buzau, la ora 03.40, a avut epicentrul localizat la 36 de kilometri de Covasna, 52 de kilometri de Ramnicu Sarat si 57 de kilometri de Focsani.

De la inceputul acestei luni, in zona Vrancea s-au produs mai multe cutremure de intensitate redusa – intre 2, 7 grade si 3, 2 grade. Cel mai recent a fost cel de joi dupa-amiaza, cu magnitudinea 3,2 grade pe Richter, inregistrat de seismografe la ora 16.33. Si in prima zi a lui decembrie, in zona Vrancea au avut loc trei astfel de miscari telurice, doua de 2,7 grade si unul de 3,1 grade. De asemenea, potrivit INFP, in luna noiembrie in Vrancea au fost inregistrate 17 seisme, cu magnitudini intre 2,6 si 4,4 grade pe scara Richter.

Sursa foto: desteptarea.ro

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger