AcasăNewsCUTREMUR, vineri dimineaţă, în România!

CUTREMUR, vineri dimineaţă, în România!

cutremur-romaniaCUTREMUR, vineri dimineaţă, în România!

Un seism cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter a avut loc vineri dimineaţă, în România. Cutremurul s-a produs la ora 05:37, în judeţul Buzău, la adâncimea de 111 km.

În ziua de 15 Ianuarie 2021 la ora 05:37:00 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 111km, anunţă infp.ro.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61km NE de Ploiesti, 69km E de Brasov, 112km N de Bucuresti, 122km V de Braila, 126km V de Galati, 132km S de Bacau, 139km NE de Pitesti, 177km N de Ruse, 183km E de Sibiu, 213km SV de Iasi.

Cum reacţionezi în caz de cutremur puternic

În cazul unui seism de o magnitudine importantă, trebuie să respectaţi câteva reguli, pentru a evita orice situaţie neplăcută. Protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese.

Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea.

Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața.

Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar – dacă puteți – deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația.

author avatar
Andrei Ștefan
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger