AcasăNewsCutremur vineri, 2 aprilie, în România. Seismul s-a produs în Vrancea

Cutremur vineri, 2 aprilie, în România. Seismul s-a produs în Vrancea

Cutremur vineri, 2 aprilie, în România. Seismul s-a produs în Vrancea (foto: romaniatv.net)

Seismografele au înregistrat, vineri, 2 aprilie, un cutremur slab, ce a avut loc în România.

Mișcarea telurică s-a produs în zona cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări – Vrancea.

Cutremurul din această a doua zi a lunii aprilie a fost înregistrat la ora 11 și 35 de minute. Și, din câte s-a mai anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a avut 2,7 grade pe scara Richter și s-a produs în județul Vrancea, la 117 kilometri adâncime.

Totodată, s-a aflat că seismul s-a produs la 85 de kilometri de orașul Brașov, la 90 de kilometri de Ploiești și la 138 de kilometri de Capitală.

Tot în Vrancea a avut loc, de această dată pe 1 aprilie, un seism de 3 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în noaptea zilei de miercuri spre joi, mai exact la ora 00:00:45, la adâncimea de 77km.

În ultima zi a lunii martie, în zona Vrancea-Buzău avusese loc un seism de 3, 3 grade pe Richter. De altfel, în decursul celei de-a treia luni a acestui an, în România s-au produs mai multe cutremure, cel mai puternic fiind înregistrat pe 7 martie, la ora 11 și 35 de minute. A avut 4, 1 grade pe Richter și s-a produs în zona seismică Vrancea – Buzău.

372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger