AcasăNewsCutremur Turcia: Numarul mortilor ar putea ajunge la 1.000! Zeci de cladiri...

Cutremur Turcia: Numarul mortilor ar putea ajunge la 1.000! Zeci de cladiri prabusite si oameni prinsi sub daramaturi! -VIDEO

Bilant dramatic dupa cutremurul din Turcia: numarul mortilor ar putea atinge 1.000 (captura Sky News)

Numarul mortilor in urma cutremurului devastator de 7,2 grade care a lovit Turcia duminica ar putea ajunge la 1.000, anunta CNN Turcia, citat de Daily Mail. Zeci de raniti au fost dusi de urgenta la spital, dupa ce 45 de cladiri s-au prabusit in regiunea Van, potrivit unui bilant provizoriu. Exista inca foarte multe persoane prinse sub daramaturi, care striga dupa ajutor. Autoritatile locale se asteapta ca numarul mortilor sa depaseasca 500.

Bilant dramatic dupa cutremurul din Turcia: numarul mortilor ar putea atinge 1.000 (captura Sky News)

Potrivit responsabililor din Van, regiunea foarte afectata de cutremurul de 7,2 grade, numarul imobilelor care au cazut in urma seismului s-ar ridica la 45, circa 30 dintre acestea aflandu-se in Ercis, anunta BBC. Multe dintre acestea sunt blocuri si hoteluri, insa a cazut si cladirea unui camin studentesc. „Se pot auzi voci (ale ranitilor-n.r.) de sub cladirile care s-au prabusit”, a declarat primarul din Van,  Bekir Kaya.

Avem nevoie de ajutor!”

Zeci de ambulante au intervenit de urgenta pentru a le acorda primul ajutor persoanelor afectate de seismul puternic. In zona Van, cutremurul a afectat reteaua de electricitate, dar si pe cea de telefonie, au anuntat responsabilii locali. In zona afectata de cutremurul de 7,2 grade au fost instalate corturi de prim ajutor, au fost aduse paturi si apa. Armata a fost trimisa pentru a ajuta la operatiunile de salvare. De asemenea, ministrul Sanatatii, Recep Akdag, a declarat ca in Van au fost trimise mai multe elicoptere, pentru a ajuta la scoaterea ranitilor de sub cladirile cazute, conform CNN.com.

„Sunt foarte multi morti. Mai multe cladiri s-au prabusit, sunt foarte multe pagube. Avem nevoie urgent de ajutor, avem nevoie de medici”, a declarat la scurt timp de la producerea cutremurului, primarul din Ercis, Zulfikar Arapoglu, potrivit BBC. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan este asteptat in cursul dupa-amiezii in zona Van, regiune saraca a tarii.

Dupa cutremurul de 7,2 grade, inregistrat la ora locala 13.41 s-au produs cel putin 7 replici puternice, anunta CNN.

[youtube]neLMUUopUXo[/youtube]

[youtube]GkGCVcdFUik[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
877 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger