AcasăNewsCutremur Turcia, nou bilant provizoriu: Peste 200 de morti si 1.000 de...

Cutremur Turcia, nou bilant provizoriu: Peste 200 de morti si 1.000 de raniti – VIDEO

Bilant dramatic dupa cutremurul din Turcia: numarul mortilor ar putea atinge 1.000 (captura Sky News)

Peste 200 de persoane au murit si alte 1.000 au fost ranite in urma cutremurului puternic care a zguduit, duminica, estul Turciei. Noul bilant provizoriu a fost anuntat luni dimineata de catre ministrul de Interne, Idris Naim Sahin.

Cutremur Turcia (captura Sky News)

In urma cutremurului de 7,2 grade care s-a produs duminica in Turcia au murit 217 persoane si alte 1.090 au fost ranite, potrivit realitatea.net. Seismul a afectat in special regiunea Van, o zona saraca a acestei tari. Cutremurul a dus la prabusirea a peste 40 de cladiri, multe dintre acestea blocuri de locuinte si hoteluri. Multe persoane au fost prinse su daramaturi, autoritatile locale facand eforturi sa le salveze. In cursul zilei de duminica se anuntase ca numarul mortilor ar putea ajunge la 1.000.

“Sunt foarte multi morti. Mai multe cladiri s-au prabusit, sunt foarte multe pagube. Avem nevoie urgent de ajutor, avem nevoie de medici”, a declarat la scurt timp de la producerea cutremurului, primarul din Ercis, Zulfikar Arapoglu, potrivit BBC. Dupa cutremurul de 7,2 grade, inregistrat la ora locala 13.41, s-au produs cel putin 7 replici puternice, anunta CNN.

[youtube]neLMUUopUXo[/youtube]

Cititi si UPDATE Cutremur de 7,2 grade in Turcia: “Exista foarte multi morti”, anunta autoritatile!

Cutremur Turcia: Numarul mortilor ar putea ajunge la 1.000! Zeci de cladiri prabusite si oameni prinsi sub daramaturi! -VIDEO

377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger