AcasăNewsCUTREMUR simtit puternic in CAPITALA!

CUTREMUR simtit puternic in CAPITALA!

Un seism resimtit destul de puternic in Capitala s-a produs in urma cu doar cateva minute. Este vorba despre un al doilea cutremur ce a avut loc in cursul zilei, la o distanta de cateva ore de la cel de 4, 3 grade pe Richter.

UPDATE: Specialistii de la Institutul de Fizica Pamantului au reevaluat datele facute publice in prima faza despre cutremur, anuntand, mai nou, o estimare de 5.0 grade pe Richter. Si ca miscarea telurica s-a produs in aceeasi zona Vrancea (cea mai activa, din punct de vedere seismic, regiune din tara), dar avand epicentrul in judetul Buzau si nu in judetul Vrancea, ca precedentul.

De asemenea, au fost actualizate si datele privind adancimea la care s-a produs cutremurul, respectiv fiind vorba despre 140 de kilometri.

––

Conform INFP, a fost o miscare telurica de 5.1 grade pe Richter, care s-a produs la 8 minute dupa ora 17, la o adancime de circa 156 de kilometri. Momentan, nu s-a anuntat unde anume a fost stabilit epicentrul seismului inregistrat miercuri dupa-amiaza.

Seismul resimtit in Bucuresti a avut loc, va spuneam, la circa cinci ore de la precedentul, estimat de experti la 4, 4 grade pe scara Richter. DETALII AICI.

author avatar
Cristina Stefan
725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger