AcasăNewsCutremur semnificativ în Oltenia, în urmă cu scurt timp! S-a resimțit în...

Cutremur semnificativ în Oltenia, în urmă cu scurt timp! S-a resimțit în mai multe zone

cutremur

Un cutremur cu o intensitate de 4,1 a avut loc în dimineața zilei de luni, 19 iunie, în Oltenia, în județul Gorj, unde în luna februarie s-au înregistrat două seisme puternice.

„Cutremur Oltenia, Gorj! În ziua de 19.06.2023, 08:26:02 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km. Intensitate epicentrală III.

Cutremurul a avut 4,1 grade

Cutremurul s-a produs la 18km NV de Targu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 96km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea“, au transmis reprezentanții Institutului Național pentru Fizică Pământului.

Cutremurul a fost resimțit puternic în Târgu Jiu. „Stătea în pat și pur și simplu s-a zguduit patul cu mine. Credeam că am scăpat, de cutremure, dar observ că s-au reactivat“, a spus un târgujian.

Cutremurul s-a simțit și alte zone din Gorj: „S-a simțit în Curpen, Stănești. Întâi un vuiet, apoi s-a mișcat pământul“, a spus un gorjean.

„În Petrila s-a simțit bine. A fost scurt ca durată“, a comentat un hunedorean.

În județul Gorj, în luna februarie au avut loc două seime puternice de 5,7 și 5,2, în urma cărora mai multe clădiri au fost afectate.

author avatar
Andreea Vlad
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger