AcasăNewsCUTREMUR, sâmbătă dimineaţă, în România, într-o zonă mai puţin obişnuită

CUTREMUR, sâmbătă dimineaţă, în România, într-o zonă mai puţin obişnuită

cutremurCUTREMUR, sâmbătă dimineaţă, în România, într-o zonă mai puţin obişnuită

Un seism cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă dimineaţă, în judeţul Caraş-Severin.

Cutremurul s-a produs la ora 06.18, la o adâncime de 11 kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 101km E de Belgrade, 107km E de Zemun, 119km S de Timisoara, 158km N de Nis, 160km E de Novi Sad, 163km S de Arad, 170km V de Craiova, 209km SE de Szeged, 222km SV de Sibiu, 234km N de Pristina.

Precedentul cutremur din ţara noastră se produsese vineri, la ora 14.30, cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter, în judeţul Buzău, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cum trebuie să procedezi în cazul unui cutremur

În cazul unui seism de o magnitudine importantă, trebuie să respectaţi câteva reguli, pentru a evita orice situaţie neplăcută. Protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese.

Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea.

Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața.

Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar – dacă puteți – deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația.

author avatar
Andrei Ștefan
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger