AcasăNewsCUTREMUR, sâmbătă dimineaţă, în România, într-o zonă mai puţin obişnuită

CUTREMUR, sâmbătă dimineaţă, în România, într-o zonă mai puţin obişnuită

cutremurCUTREMUR, sâmbătă dimineaţă, în România, într-o zonă mai puţin obişnuită

Un seism cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă dimineaţă, în judeţul Caraş-Severin.

Cutremurul s-a produs la ora 06.18, la o adâncime de 11 kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 101km E de Belgrade, 107km E de Zemun, 119km S de Timisoara, 158km N de Nis, 160km E de Novi Sad, 163km S de Arad, 170km V de Craiova, 209km SE de Szeged, 222km SV de Sibiu, 234km N de Pristina.

Precedentul cutremur din ţara noastră se produsese vineri, la ora 14.30, cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter, în judeţul Buzău, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cum trebuie să procedezi în cazul unui cutremur

În cazul unui seism de o magnitudine importantă, trebuie să respectaţi câteva reguli, pentru a evita orice situaţie neplăcută. Protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese.

Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea.

Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața.

Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar – dacă puteți – deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația.

author avatar
Andrei Ștefan
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger