AcasăNewsCutremur, sâmbătă dimineață, în România. Ce magnitudine a avut seismul din 21...

Cutremur, sâmbătă dimineață, în România. Ce magnitudine a avut seismul din 21 octombrie

sursa foto: b1tv.ro

A fost cutremur, sâmbătă dimineață, în România. Mișcarea telurică s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremurul, unul slab, a avut loc la ora 06:58. Și, informațiile anunțate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, la adâncimea de 136.4 kilometri. Cutremurul a avut 3,3 grade pe Richter.

Conform infp.ro, cutremurul din dimineața zilei de sâmbătă s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 52km SE de Brașov, 55km N de Ploiești, 58km NV de Buzău, 58km SE de Sfântu-Gheorghe, 81km NE de Târgoviște, 82km V de Focșani.

Două cutremure slabe, vineri, în România

În cursul zilei de vineri, 20 octombrie, în țară s-au produs alte două seisme. Primul, la ora 12:30, în zona seismică Vrancea, Buzău, având 2,8 grade pe Richter, iar celălalt câteva ore mai târziu, după lăsarea întunericului, mai exact la ora 22:30, în Crișana – Arad. Acest seism, tot unul slab, a avut 2,3 grade pe Richter.

În decursul lunii octombrie, în România au avut loc mai multe cutremure. Două dintre ele de peste 3 grade – unul fiind înregistrat în dimineața zilei de 9 octombrie, cu magnitudinea 3.1, iar celălalt în 5 octombrie, la ora 03:50, acesta având magnitudinea 3.5, conform sursei menționate.

803 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger