AcasăNewsCutremur puternic in zona Vrancea!

Cutremur puternic in zona Vrancea!

Un seism cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter s-a produs, sambata seara, in zona seismica Vrancea.

UPDATE (21.45): INFP a revizuit cifrele seismului de la ora 21.18. Magnitudinea a fost de 4,9 grade pe scara Richter, iar seismul s-a produs la o adancime de 135 de kilometri. Totusi, intensitatea a fost de nivel IV pe scara Mercalli, iar din aceasta cauza seismul a fost simtit destul de tare de locuitorii din mai multe orase, inclusiv Bucuresti. Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al INFP, a anuntat ca, din cauza activitatii intense din zona Vrancea, specialistii se asteapta la producerea unui cutremur si mai puternic, dar un seism devastator este exclus.

 

Seismul s-a produs la ora 21.18, la o adancime de circa 150 de kilometri, in apropiere de orasele Focsani, Sfantu Gheorghe si Ramnicu Sarat.

Este unul dintre cele mai puternice seisme produse in ultimii ani, in zona Vrancea, si este al cincilea produs doar sambata.

Celelalte seisme produse sambata, in zona Vrancea, au fost de 4,3 grade pe scara Richter (ora 03.55), 2,9 grade pe scara Richter (ora 09.59), 3 grade pe scara Richter (ora 14.36) si 3 grade pe scara Richter (ora 16.29).

Sambata s-a mai produs un cutremur si la granita cu Bulgaria, seismul respectiv avand o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter.

author avatar
Cristi Ionita
663 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger