AcasăNewsCutremur puternic in Costa Rica. Alerta de tsunami

Cutremur puternic in Costa Rica. Alerta de tsunami

(foto: captura earthquake.usgs.gov)

UPDATE: Specialistii americani au anuntat ca intensitatea cutremurului a fost de 7,6 grade, si nu de 7,9 cum a fost estimat intial.

Un cutremur puternic a zguduit, miercuri, coasta statului Costa Rica. Specialistii au emis o alerta de tsunami in urma producerii seismului de 7,9 grade, magnitudine de moment.

(foto: captura earthquake.usgs.gov)

Cutremurul de 7,9 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri, in larg, potrivit Institutului american de Geofizica. Epicentrul seismului din Costa Rica a fost localizat la 30 de kilometri de Santa Cruz si la aproximativ 80 de kilometri vest de capitala San Jose. Seismul s-a produs la o adancime de 40 de kilometri.

Dupa producerea cutremurului puternic, specialistii Centrului de avertizare pentru tsunami din Pacific au emis o alerta de tsunami pentru America Centrala si unele zone din America de Sud, potrivit CNN.

Cutremurul s-a simtit in mai multe zone ale capitalei San Jose. Oamenii s-au speriat si au iesit pe strada, dupa ce cladirile in care se aflau au fost zgaltaite serios de miscarea telurica. Mai mult, potrivit BBC, au fost cazuri in care retelele de electricitate si telefonie au cazut, dupa producerea seismului de miercuri.

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger