AcasăNewsCUTREMUR puternic, duminică, în România. Seismologii au tras semnalul de alarmă!

CUTREMUR puternic, duminică, în România. Seismologii au tras semnalul de alarmă!

cutremur romaniaCUTREMUR puternic, duminică, în România. Seismologii au tars semnalul de alarmă!

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc duminică, la ora 15:43:12, în zona seismică Vrancea , la adâncimea de 145.813 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 63km E de Brașov, 94km SV de Bacău, 98km N de Ploiești, 134km V de Galați, 137km NV de Brăila, 153km N de București, 159km NE de Pitești, 174km E de Sibiu, 178km SV de Iași și 218km N de Ruse.

ISU a îndemnat la calm!

ISU a îndemnat populaţia să îşi păstreze calmul.În urmă cu puţin timp s-a produs un cutremur. Păstraţi-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube”, a transmis ISUBIF.

Sâmbătă, în zona seismică Vrancea s-au produs trei cutremure, două în judeţul Buzău cu magnitudini de 3,7, respectiv 3,3, şi unul în judeţul Vrancea, de 3,5 pe Richter.

Activitate seismică intensă

De la începutul acestui an, în România s-au mai produs 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe Richter. Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Bucureşti.

În cazul unui seism de o magnitudine importantă, trebuie să respectaţi câteva reguli, pentru a evita orice situaţie neplăcută. Protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese.

Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea.

Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața.

Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar – dacă puteți – deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația.

author avatar
Andrei Ștefan
806 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca la 4,4 sau 3,7 sunt cutremure ” puternice „, ce să mai zici ?! Proști da’ mult prea mulți ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger