AcasăNewsCutremur pe piața media! Ziarul „Gazeta Sporturilor” nu va mai apărea în...

Cutremur pe piața media! Ziarul „Gazeta Sporturilor” nu va mai apărea în print. Tolontan, pus pe liber

sursa foto: mytex.ro

Informația momentului pe piața media. Dispare varianta print a „Gazetei Sporturilor”.

Un anunț s-a răspândit cu repeziciune, miercuri, pe Internet. Iar din acest anunț reiese că „Gazeta Sporturilor” – un cotidian care ar fi împlinit, anul viitor, un secol de existență neîntreruptă – nu va mai apărea în varianta print. Așadar, nu va mai fi tipărit pe hârtie și nu va mai fi găsit la chioșcurile de ziare și în spațiile unde se vinde presă scrisă.

S-a aflat că ediția de miercuri, 1 noiembrie, a fost ultima pe varianta print.

„Ziarul Gazeta Sporturilor a fost oprit fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat. Ziariștii au aflat că astăzi, miercuri 1 noiembrie 2023, a fost tipărit ultimul număr. Gazeta ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă.

În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri”, potrivit gsp.ro.

Argumentul invocat: scăderea vânzărilor ediției tipărite/ „O nouă etapă, exclusiv digitală – era GSP.ro”

Compania a trimis un email către angajați, potrivit aceleiași surse. În care se menționează, între altele, următoarele aspecte:

„Gazeta Sporturilor mizează pe digital: brand-ul GSP renunță la ediția tipărită și semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de conținut video în materie de sport, pentru o nouă etapa, exclusiv digitală – era GSP.ro

Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore. Concomitent cu inchiderea diviziei de print a Gazeta Sporturilor, RSMG își afirma decizia clară de a se concentra 100%, în viitor, pe platforma digitală GSP.ro”.

Tolontan: „Nu m-am gândit că voi scrie această știre”

Jurnalistul Cătălin Tolontan a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în urmă cu doar câteva zeci de minute.

Postarea lui Tolontan sună astfel:

„Nu m-am gândit că voi scrie această știre, însă treaba noastră de jurnaliști e să vă dăm știrile seci și dumneavoastră să fiți liberi să le comentați.

Redacția Gazetei Sporturilor: „În dimineața zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis și că angajații vor pleca”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP. Miercuri la prânz a venit și confirmarea companiei, către redacție, pe email, că „începe era GSP.ro”.
Gazeta ar fi împlinit în septembrie 2024 un secol de existență neîntreruptă”.

author avatar
Andrei Coman
570 afisari

5 COMENTARII

  1. Păi, dacă era gazeta becaliota pe banii ălora, 5 cum sa nu falimenteze ?? Las’ ca plătește oierul, nu-i lasă pe drumuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger