AcasăNewsCutremur, miercuri dimineață, în România. Seismul din 25 august s-a produs în...

Cutremur, miercuri dimineață, în România. Seismul din 25 august s-a produs în Vrancea

Cutremur, miercuri dimineață, în România. Seismul din 25 august s-a produs în Vrancea (sursa foto: b1.ro)

O mișcare telurică s-a produs în cursul dimineții de miercuri, 25 august, în România, mai precis în zona Vrancea.

Seismul din județul Vrancea a avut loc la ora 07:42, iar din datele făcute publice pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului rezultă că s-a produs la o adâncime de 119 kilometri. Și că a avut 2,5 grade pe Richter, fiind, așadar, un cutremur slab.

Seismul de miercuri dimineață s-a produs la 84 de kilometri de orașul Brașov, la 95 de kilometri de Ploiești și la 144 de kilometri de București.

A fost cutremur și marți

În cursul zilei precedente, în județul Vrancea avusese loc un cutremur de 2,8 grade. Seismul din 24 august a fost înregistrat de aparatele specialiștilor la ora 12:04.

De asemene, în seara zilei de luni, 23 august, la ora 20:08, în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 85 de kilometri a fost înregistrat un cutremur de 2,6 grade.

Două cutremure de peste 4 grade, în luna august

De altfel, în decursul lunii august în România au avut loc mai multe seisme, două dintre ele medii ca intensitate, de peste 4 grade pe scara Richter.

Unul s-a produs pe 11 august, la ora 12:31, în zona seismică Vrancea – Buzău, ce a avut 4,2 grade pe Richter, iar celălalt pe 1 august. Mai precis în seara zilei de 1 august, la ora 20:57, de această dată în Moldova – Vaslui, seismul având 4,1 grade.

239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger