AcasăNewsCutremur, miercuri dimineață, în România! Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur, miercuri dimineață, în România! Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur, miercuri dimineață, în România! Ce magnitudine a avut seismulCutremur, miercuri dimineață, în România! Ce magnitudine a avut seismul (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, în dimineața zilei de miercuri, 24 noiembrie, în România.

Seismul a avut 3,1 grade pe Richter și, din câte reiese din datele făcute publice din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a avut loc la ora 05:03, în zona seismică Vrancea- Buzău. Cutremurul, unul slab ca intensitate, s-a produs la adâncimea de 132 de kilometri.

Conform informațiilor postate pe site-ul Institutului, cutremurul din dimineața zilei de miercuri s-a produs la 60 de kilometri de orașul Brașov, la 63 de kilometri de Ploiești și la 117 kilometri de București.

A fost cutremur și pe 23 noiembrie

În urmă cu doar o zi, respectiv pe 23 noiembrie, în județul Vrancea avusese loc, la ora 13:39, un cutremur slab, de 2,9 grade, ce s-a produs la adâncimea de 79 de kilometri.

De altfel, în decursul acestei luni în țară s-au produs mai multe mișcări telurice, de magnitudine slabă. Pe 9 noiembrie, în zona seismică Vrancea – Prahova a avut loc un seism de 3,6 grade, ce s-a produs la ora 17:20, la 71 de kilometri adâncime.

Două cutremure medii, în septembrie

Totodată, vă amintim că, în luna septembrie, în România au avut loc și două seisme medii ca intensitate.

Unul în seara zilei de 10 septembrie, la ora 20:31, de 4,1 grade pe Richter, iar celălalt, pe 1 septembrie, care a avut 4,5 grade și a fost înregistrat la ora 13:32. Ambele cutremure s-au produs în zona seismică Vrancea – Buzău.

author avatar
Cristina Stefan
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger