AcasăNewsCutremur, marți, în România! Ce au anunțat specialiștii despre seismul din Vrancea

Cutremur, marți, în România! Ce au anunțat specialiștii despre seismul din Vrancea

A fost cutremur, marți, în Vrancea (sursa foto: rtv.net)

S-a cutremurat pământul în Vrancea, zona cunoscută drept cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul României.

Cutremurul s-a produs la ora 11 și 42 de minute, în județul Vrancea, la o adâncime de 136 de kilometri. Seismul de marți a avut 3,1 grade pe scara Richter, din câte s-a anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cu precizarea că s-a produs la 72 de kilometri de orașul Brașov, la 87 de kilometri de Ploiești și la 139 de kilometri de Capitală.

În chiar prima zi a lunii noiembrie, în județul Vrancea a avut loc un cutremur de 3,5 grade pe Richter. Două zile mai târziu, pe 3 noiembrie, în zona Vrancea -Buzău a avut loc un seism de 3,9 grade pe Richter, la adâncimea de 116 kilometri.

De asemenea, INFP anunța, pe 30 octombrie, că în Moldova -Vaslui se produsese o mișcare telurică de suprafață, de 4,2 grade, un alt cutremur mediu fiind înregistrat de seismografe și în 22 octombrie. Respectivul cutremur a avut 4 grade pe Richter și s-a produs la 123 de kilometri adâncime.

author avatar
Cristina Stefan
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger