AcasăNewsCutremur, joi dimineață, în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul din...

Cutremur, joi dimineață, în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul din 31 august

sursa foto: romaniatv.net

A fost cutremur, joi dimineață, în România.

Din primele informații venite de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din dimineața zilei de 31 august s-a produs la ora 07:50, în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 133.1 kilometri. A avut 2,9 grade pe scara Richter, fiind așadar un cutremur slab.

Seismul din dimineața zilei de joi s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 51km V de Focșani, 52km NV de Buzău, 67km SE de Sfântu-Gheorghe, 73km E de Brașov, 81km NE de Ploiești.

Două cutremure, miercuri, în țară

În decursul lunii august în țară au avut loc mai multe cutremure. Miercuri s-au produs două mișcări telurice. Unul dintre cutremurele din 30 august a fost înregistrat la ora 20:57 și s-a produs în zona seismică Vrancea, Covasna, având 2,4 grade, iar precedentul aproape de orele pânzului, mai exact la ora 11:32. E vorba despre un cutremur ce s-a produs în Oltenia, Gorj, la adâncimea de 16.7 kilometri, și acesta având magnitudinea 2.4.

Cel mai puternic cutremur ce a avut loc în România în această lună a fost înregistrat pe 21 august 2023, la ora 00:39:29. S-a produs în Oltenia, Gorj, și a avut 4,5 grade pe Richter. Cutremurul, unul mediu, s-a produs la 14 kilometri adâncime.

291 afisari

2 COMENTARII

  1. Serios? Orice miscare sub 4 pe scara richter nici nu are rost sa mai spuneti ca nu au nici o semnificatie, doar media ii place sa faca senzatie din orice rahat!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger