AcasăNewsCutremur in zona Vrancei

Cutremur in zona Vrancei

Inca un cutremur a avut loc luni dimineata in zona Vrancei. Seismologii spun ca acest cutremur a avut o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richter.

Cutremurul de 2,5 grade s-a produs, luni dimineata, la ora 5:24, în zona seismica Vrancea. Potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului, seismul s-a produs la o adancime de doar 19 km si s-a produs la o distanta de 40 de kilometri de Covasna , 43 de kilometri de Focsani, 48 de kilometri de Ramnicu Sarat, 51 de kilometri de Marasesti si 51 de kilometri de Targu Secuiesc.

Numai la sfarsitul saptamanii trecute s-au mai produs alte trei cutremure in zona Vrancei. Seismul de vineri dupa-amiaza a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 15.11, in zona seismica Vrancea. Miscarea telurica si-a avut epicentrul in judetul Buzau, la o adancime de 86 de kilometri, potrivit informatiilor furnizate de Institutul National pentru Fizica Pamantului. Numai joi au mai avut loc alte doua cutremure in aceeasi zona. Primul a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter, si s-a produs la 8.00 dimineata, fiind simtit si la Bucuresti. Seismul a fost urmat de un altul, cateva ore mai tarziu. Cu o magnitudine de 3,2 grade, cel de-al doilea cutremur de joi s-a produs tot in zona seismica Vrancea, dar cu epicentrul in judetul Galati. In 12 ianuarie, in zona Vrancea s-a produs un seism de 4,4 grade pe scara Richter, tot in Vrancea. De la inceputul anului 2014, in zona seismica Vrancea au avut loc alte 15 cutremure cu magnitudini intre 2,5 si 3,3 grade pe scara Richter.

author avatar
Andra Nesu
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger