AcasăNewsCutremur in zona Vrancea, resimtit puternic si in Capitala

Cutremur in zona Vrancea, resimtit puternic si in Capitala

Un seism de 5, 8 grade pe scara Richter ce s-a produs in zona Vrancea, la primele ore ale ultimei zile a saptamanii, a fost resimtit si in Bucuresti. A fost cel mai puteric cutremur ce a avut loc in tara de la inceputul anului. La cateva ore mai tarziu, un alt seism a avut loc, tot in judetul Buzau.

Miscarea telurica de 5, 8 grade a avut loc la ora 03 si 38 de minute, in judetul Buzau, la o adancime de 115 kilometri, din cate a anuntat Institutul National de Fizica a Pamantului. La scurta vreme de la producerea cutremurului, site-ul INFP a picat, dovada ca au fost multi cei care au incercat sa afle detalii despre seismul restimtit in Bucuresti, in alte orase din tara, dar si in Republica Moldova.

Cutremurul din jurul orei 03 a fost urmat de un altul, mai slaba ca intensitate – avand 3,2 grade pe Richter, ce a avut loc tot in judetul Buzau, din zona Vrancea, cunoscuta drept cea mai activa regiune din punct de vedere seismic din tara. Miscarea telurica de 3, 2 grade a avut loc la 05.48, la o adancime de 148 de kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger