AcasăNewsCutremur în zona Vrancea, marți dimineață. Ce magnitudine a avut seismul din...

Cutremur în zona Vrancea, marți dimineață. Ce magnitudine a avut seismul din 13 februarie

sursa foto: romaniatv.net

A fost cutremur, marți dimineață, 13 februarie, în România. Seismul s-a produs în zona Vrancea și a fost unul slab.

Din informațiile făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din 13 februarie s-a produs cu puțin înainte de ora 7 dimineața, mai precis la ora 06:55, în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 106 kilometri. Și a avut 2,8 grade pe Richter, fiind așadar încadrat în categoria seismelor slabe.

Potrivit infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 32km V de Focșani, 61km N de Buzău, 78km E de Sfântu-Gheorghe, 90km E de Brașov, 91km SV de Bârlad, 96km S de Bacău.

De la începutul acestei luni, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice. Cel mai recent cutremur fusese înregistrat în dimineața zilei de 10 februarie, la ora 05:29, tot în zona seismică Vrancea. A fost vorba despre un cutremur slab, de 3,1 grade pe Richter, ce s-a produs la adâncimea de 73.9 kilometri.

Cutremur de 4 grade, săptămâna trecută

De asemenea, în 8 februarie, la ora 06:26, avusese loc în Moldova, Vaslui un cutremur slab, de 2,5 grade pe Richter, ce s-a produs la adâncimea de 6.7 kilometri.

Cel mai semnificativ cutremur înregistrat în utima perioadă în România s-a produs în 5 februarie, la ora 23:50, în Muntenia, Ialomița. A avut 4 grade pe Richter, fiind considerat de către specialiști un cutremur mediu.

429 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger