AcasăNewsUPDATE Cutremure in Vrancea, joi dimineata

UPDATE Cutremure in Vrancea, joi dimineata

Cutremur de 3,3 grade in Vrancea, joi dimineata (foto: captura infp.ro)

CUTREMUR de 3,3 grade pe scara Richter, joi dimineata, in Vrancea. Seismul s-a produs la ora 06.06, la o adancime de 131 de kilometri. In cursul noptii trecute, in Transilvania a mai avut loc un seism de mica intensitate – 2.0 grade pe Richter.

Cutremur de 3,3 grade in Vrancea, joi dimineata (foto: captura infp.ro)

Cutremurul de 3,3 grade pe Richter din Vrancea s-a produs la ora 06.06. Epicentrul seismului a fost inregistrat la 8 kilometri de Nereju, 10 kilometri de Andreiasu de Jos, 13 kilometri de Nistoresti si la 20 de kilometri de Lopatari, potrivit site-ului Institutului National de Fizica a Pamantului.

Cu doar cateva ore inainte de producerea cutremurului de 3,3 grade pe Richter, la ora 02.30, in Vrancea s-a produs un cutremur de 3,2 grade pe Richter, la o adancime de 85 km.

De asemenea, in cursul noptii trecute, a mai fost inregistrat un seism de mica intensitate, in Transilvania. Cutremurul de 2.0 grade s-a produs la ora 04:22, la o adancime de 5 kilometri, epicentrul fiind localizat in apropiere de Calan (19km), Salasu de Sus (19km) si Hunedoara (19km). 

Marmureanu: Nu exista legatura intre cutremurul de miercuri din Turcia si cele din Vrancea

Marmureanu a declarat, joi dimineata, in direct la RealitateaTV, ca nu exista o legatura intre cutremurele de mica intensitate din Vrancea si cele de miercuri, din Tucia (seismul din estul Turciei de 5,7 grade, urmat de o replica de 4,4 grade pe Richter-n.r). „(Cutremurele din Romania-n.r) sunt independent de ce se intampla in Turcia acum. In Vrancea au fost si ieri si zilele trecute, sunt cutremure mici si nesemnificative la nivel general. (…) Vrancea cand se rupe, se rupe, si acest lucru e demonstrat istoric. In Romania nu avem astfel de cutremure de suprafata puternice, avem (cutremure-n.r.), dar sunt mai mici”, a declarat directorul onorific al Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu. Cutremurele sub 4 grade pe Richer sunt considerate de specialisti normale pentru Vrancea, dupa cum explica si luna trecuta profesorul Marmureanu.

281 afisari

2 COMENTARII

  1. „Cu doar cateva ore de producerea cutremurului de 3,3 grade pe Richter, in Vrancea a mai fost inregistrat un seism de mica intensitate – doua grade pe scara Richter”
    Gresit, acest cutremur de 2 grade a fost in Transilvania, nu in Vrancea.
    Inaintea celui de 3,3 grade a fost unul de 3,2 grade in Vrancea(APROX 3 -4 ORE INAINTE)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger