AcasăNewsCutremur în Vrancea, în dimineața zilei de miercuri, 24 martie

Cutremur în Vrancea, în dimineața zilei de miercuri, 24 martie

Cutremur în Vrancea, în dimineața zilei de miercuri, 24 martie (foto: jurnaluldearges.ro)

S-a cutremurat pământul în România, miercuri dimineață. Mișcarea telurică s-a produs în zona cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări – Vrancea.

Cutremurul din județul Vrancea a avut loc la ora 06:28, și a fost unul slab, de 2, 8 grade pe Richter. Din câte s-a anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la adâncimea de 61 de kilometri, la 86 de kilometri de orașul Galați, la 89 de kilometri de Bacău și la 164 de kilometri de Capitală.

În cursul zilei precedente, respectiv în dimineața zilei de 23 martie, în aceeași zonă Vrancea, dar în județul Buzău, s-a produs un cutremur de 3,8 grade pe Richter.

De altfel, în decursul acestei luni în România au avut loc mai multe mișcări telurice. Dintre acestea, cel mai puternic seism s-a produs pe 7 martie, la ora 11 și 52 de minute, în Vrancea -Buzău, și a avut 4,1 grade pe scara Richter. O zi mai târziu, pe 8 martie, tot în zona Vrancea -Buzău, avea să se producă un cutremur de 3,9 grade.

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger