AcasăNewsCutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul din dimineața zilei de...

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul din dimineața zilei de 23 iunie

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul din dimineața zilei de 23 iunie (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, în România, în cursul dimineții de miercuri, 23 iunie.

Seismul a avut 3,3 grade pe scara Richter. Și s-a produs la ora 03:29 în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la adâncimea de 78 de kilometri, din câte reiese din datele făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul din 23 iunie, unul încadrat în categoria celor slabe, s-a produs la 79 de kilometri de orașul Brașov, la 94 de kilometri de Bacău, la 99 de kilometri de Ploiești și la 151 de kilometri de Capitală.

A fost cutremur și marți seară

Și seara trecută, pe 22 iunie, seismografele au înregistrat un cutremur în Vrancea. A avut loc la ora 21:06 și a avut magnitudinea 3.

De asemenea, în cursul săptămânii trecute, în țară s-au produs mai multe mișcări telurice. Două dintre ele duminică, pe 20 iunie – unul la ora 07:50, de 3,3 grade pe Richter, ce s-a produs în județul Vrancea, iar celălalt la ora 02:31 în zona seismică Vrancea – Buzău, care a avut 3 grade pe Richter.

Și pe 19 iunie s-a cutremurat pământul în județul Vrancea. La ora 18:10, seismografele au înregistrat un cutremur slab, de 3,3 grade, ce a avut loc la adâncimea de 73 de kilometri.

De altfel, pe parcursul lunii iunie, în România au avut loc mai multe cutremure, slabe ca intensitate. Dar cea mai puternică mișcare telurică înregistrată în țară în ultima perioadă rămâne cea din 26 mai, de la ora 00:30. La acea dată, în zona seismică Vrancea- Buzău avusese loc un cutremur mediu, de 4,7 grade pe scara Richter.

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger